Corning USB 3.0 optički kabl

Izvor: ITsvet.com, 17.Apr.2014, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Corning USB 3.0 optički kabl

Corning je počeo da prodaje USB 3.0 optički kabl koji isporučuje teorijski maksimalnu brzinu od 5Gbps na udaljenost do 30 metara. USB 3.0 Optical kablovi su tanji za oko 50% i lakši za oko 80% u odnosu na uporedive bakarne kablove. Takođe, oni se mogu uvijati, savijati bez ikakvog oštećenja navodi kompanija. Corning navodi da ovi kablovi nude mogućnosti da povežete računare u okviru radnih stanica sa hard drive-ovima, štampačima i drugim bučnim periferijama u potpuno drugoj prostoriji ali opet sa omogućenim maksimalnim brzinama prenosa. Početna cena ovih kablova je $110. Corning ovim kablovima cilja skladištene drive-ove i digitlane aparate/kamkordere.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Corning objavio dostupnost USB 3.0 optičkih kablova

Izvor: HwGurus.com, 17.Apr.2014

Kompanija Corning Incorporated objavila je danas dostupnost njihovih USB 3.0 optičkih kablova (USB 3.Optical Cables by Corning), sposobnih da šalju 5 Gb po sekundi podataka na udaljenosti od 30 metara.

Nastavak na HwGurus.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.