ČEŠLJANJE Državni revizor u kazinu Čumetovog brata na aerodromu

Izvor: Blic, 22.Nov.2014, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČEŠLJANJE Državni revizor u kazinu Čumetovog brata na aerodromu

Novak Buha, brat svedoka-saradnika iz Surčina, vrlo lako bi mogao da ostane bez prostora u kom drži kockarnicu na beogradskom aerodromu, saznaje „Blic“.

Posle jučerašnjeg pisanja „Blica“ o Buhi, državni revizor Radoslav Sretenović i novo rukovodstvo Aerodroma „Nikola Tesla“, koje je postavljeno pre tri meseca, imaju zadatak da provere svaki ugovor koji je sklapao prethodni menadžment.

Zato će biti proveren i dil aerodroma sa bratom Ljubiše Buhe Čumeta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji je bio uključen u kriminalne aktivnosti i kome se od 2003. sudi zbog sumnje da je iznuđivao novac od jednog surčinskog biznismena. Prethodno rukovodstvo je Buhinoj firmi „Gejm planet kompani“ izdala poslovni prostor za 5.500 evra mesečne kirije.

Novak Buha je prostor od 155 kvadratnih metara pored prolaza za pasošku kontrolu zakupio sredinom 2012. Uprava aerodroma je zaključila da se lokal može upotrebiti samo za kockarnicu jer, navodno, nije bilo zainteresovanih zakupaca za bankarske poslove ili trgovinu. Aerodrom je tada zastupao generalni direktor Velimir Radosavljević, koji je uhapšen početkom jula ove godine zbog zloupotreba.

Na Aerodromu „Nikola Tesla“ potvrdili su za „Blic“ da je u toku kontrola celokupnog „prethodnog poslovanja aerodroma“.

- Na reviziji rade novoosnovane službe rukovodstva aerodroma i nadležne državne institucije među kojima i Državna revizorska. Svi ugovori za koje se proceni da nisu u skladu sa interesima aerodroma i naših korisnika biće raskinuti - poručili su sa aerodroma.

U Agenciji za privredne registre kažu da nemaju nikakav dokument po kome bi Buhinu firmu mogli da izbrišu iz registra.

- APR nije dobio sudsko rešenje ili odluku Tužilaštva, pa je zato ova osoba i dalje upisana u registar. APR, inače, briše vlasnika firme na osnovu pravnosnažnih sudskih rešenja, kojim se zabranjuje rad i raspolaganje imovinom ili ukoliko Tužilaštvo izrekne meru privremenog oduzimanja imovine - ističu u Agenciji za „Blic“.

Zakon o igrama na sreću propisuje da dozvolu za bavljenje tim biznisom može imati neko ko nije osuđivan. Problem u slučaju „Buha“ je što sudski postupak u Trećem osnovnom sudu u Beogradu traje duže od 10 godina.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.