BDP Indije će porasti 5,8 odsto

Izvor: Blic, 22.Avg.2014, 01:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BDP Indije će porasti 5,8 odsto

Bruto domaći proizvod (BDP) Indije porašće u tekućoj finansijskoj godini, koja se završava 31. marta 2015. godine, 5,8 odsto, rekao je zamenik ministra finansija zemlje Arvind Majaram.

Kako piše "Volstrit žurnal", njegova prognoza potvrđuje nadu za obnovu indijske ekonomije. Procena je bliža gornjoj granici dijapazona od 5,4 do 5,9 odsto, koji je prognozirala vlada Indije u julu.

U prošloj finansijskog godini privreda Indije porasla je 4,7 odsto i to je bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prvi put za dve i po decenije da je rast bio niži od pet odsto dve godine za redom.

Majaram posebno skreće pažnju na povećane aktivnosti u industrijskom sektoru i poboljšanje takvih indikatora kao što su prodaja automobila i indeks upravljanja nabavkom (PMI).

Pored toga, vlasti očekuju da će promena političkog kursa prema podršci biznisu privući u Indiju nove investicije.

Prema rečima Majarama, budžetski deficit Indije u tekućoj finansijskoj godini dostići će 4,1 odsto BDP. Vlada planira da ga do kraja marta 2017. godine smanji na tri odsto BDP.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Indija: BDP će porasti 5,8 odsto

Izvor: GdeInvestirati.com, 22.Avg.2014

Bruto domaći proizvod (BDP) Indije porašće u tekućoj finansijskoj godini, koja se završava 31. marta 2015. godine, 5,8 odsto, rekao je zamenik ministra finansija zemlje Arvind Majaram. ..Kako piše "Wall Street Journal", njegova prognoza potvrđuje nadu za obnovu indijske ekonomije. Procena je...

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.