Audicija za glavnu žensku ulogu u Dogvilu

Izvor: Blic, 02.Okt.2014, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audicija za glavnu žensku ulogu u "Dogvilu"

Raspisana je audicija za glavnu žensku ulogu u predstavi "Dogvil", pozorišnoj adaptaciji scenarija istoimenog filma Larsa fon Trira u režiji Kokana Mladenovića.

Biografije je potrebno poslati do 20. oktobra na slobodnododjiteudogvil@gmail.com, a potrebne veštine su gluma i pevanje.

Sve kandidatkinje imaće priliku da se predstave uživo 22. oktobra tačno u podne na audiciji koja će biti održana u Mikser House-u u Beogradu.

Tom prilikom izvodiće uživo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jednu od ponuđenih pesama (po sopstvenom izboru, uz instrumentalnu verziju, a naglasak je: slobodno verno imitirajte ili stvorite sopstveno pevačko izvođenje):

Ponuđene pesme su: "All mine" - Portishead, "Heartbeats" - The Knife, "Teardrop" - Massive Attack, i"Sweet Dreams (Are Made Of This)" - Eurythmics.

U drugom delu audicije kandidatkinje će imati zadatak da slobodno izgovore ponuđeni monolog.

Tekstove pesama, instrumentale i monolog mogu se potražiti na Fejsbuk strani-www.facebook.com/DogvilPredstava.

Glavnu mušku ulogu u predstavi igraće Branislav Trifunović, a muziku uživo izvodiće "Vrooom" u sastavu: Andrijana Belović (glas i klavijature), Jamal Al Kiswani (saksofoni, flauta, gitara, klavijature) i Marko Grubić (bas, gitara, klavijature, loopovi).

Kompozitor je Marko Grubić.

Autore pozorišne predstave "Dogvil" najviše zanima specifična psihologija izolacije koja dugoročno ostavlja posledice na svakog pojedinca u izolovanoj zajednici.

Na bini su tri muzičara, glumica i glumac, a narativ se predstavlja glumom, koncertnim izvođenjem i interakcijom sa videom, odnosno filmskim scenama na velikom platnu, koje dominira scenografijom.

Premijera je 19. decembra u Mikser House-u.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pozorišna verzija Dogvila

Izvor: SEEcult.org, 02.Okt.2014

Pozorišna adaptacija scenarija filma “Dogvil” Larsa fon Trira, u režiji Kokana Mladenovića, biće premijerno izvedena u decembru u Beogradu, uz učešće grupe Vrooom koja uživo izvodi muziku Marka Grubića...Glavnu mušku ulogu u predstavi “Dogvil”, čija je premijera planirana za 19. decembar...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.