Adobe zatvara ColdFusion slabu tačku

Izvor: ITsvet.com, 18.Jan.2013, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Adobe zatvara ColdFusion slabu tačku

Adobe je izdao sigurnosnu zakrpu za svoj ColdFusion aplikacioni server u utorak, rešavajući četiri kritične slabe tačke koje su aktivno korišćene od strane napadača od početka januara. Kompanija je objavila sigurnosne savete vezane za četiri slabe tačke i naglasila da je svesna da su ove slabe tačke korišćene od strane napadača. Sve od slabih tačaka omogućavaju napadačima da premoste normalna ograničenja autentifikacije ColdFusion aplikacionog servera da bi se ostvario administratorski pristup. Druga slaba tačka omogućava neovlašćenom korisniku da pristupi ograničenim direktorijumima, dok četvrta može da obezbedi obelodanjivanje informacija.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Cisco istražuje slabu tačke rutera

Izvor: ITsvet.com, 19.Jan.2013, 08:23

Cisco istražuje prijavljene slabe tačke u okviru Linksys firmware-a koji bi mogao da omogući hakerima da preuzmu potpunu kontrolu nad bežičnim ruterom. Sigurnosna kompanija Defense Code je otkrila ovu slabu tačku i prijavila je Cisco-u pre nekoliko meseci. Obzirom da Cisco još uvek nije obelodanio...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.