Acer predstavio računar sastavljen iz blokova

Izvor: B92, 03.Sep.2015, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Acer predstavio računar sastavljen iz blokova

Tajvanska kompjuterska komanija Acer predstavila je modularnu verziju desktop računara, čiji delovi, kao blokovi, mogu lako i brzo da se sastavljaju i menjaju.

Računar iz serije Revo build kao osnovnu jedinicu ima kvadrat debljine oko 125 milimetara, koji sadrži procesor i matičnu ploču, dok ostale jedinice, koje se prodaju odvojeno, sadrže hard diskove, priključke za uređaje kao što su slušalice, mikrofon, internet i druge dodatke.

Blokovi, kako ih Acer naziva, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spojeni su magnetnim ili električnim pin priključcima, bez suvišnih šrafova i kablova, što pojednostavljuje njihovo sklapanje.

Ideja je da korisnik može da izabere blokove koje želi i da izbegne sve ono što mu ne treba.

Ovi računari koriste platforme bazirane na procesorima Intel Pentium i Celeron i imaju do osam gigabajta RAM memorije, što je ugrađeno u bazu bez mogućnosti dodavanja više memorije sa novim blokovima.

Acer je najavio da će se novi računar naći na evropskom tržištu u oktobru i da će početna cena biti 199 evra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ejser predstavio računar sastavljen iz blokova

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Sep.2015

Tajvanska kompjuterska komanija "Ejser" (Acer) predstavila je modularnu verziju desktop računara, čiji delovi, kao blokovi, mogu lako i brzo da se sastavljaju i menjaju...Računar iz serije "Revo build" kao osnovnu jedinicu ima kvadrat debljine oko 125 milimetara, koji sadrži procesor i matičnu ploču,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.