4K video za niskobudžetne tablete

Izvor: ITsvet.com, 27.Jul.2014, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

4K video za niskobudžetne tablete

Zahvaljujući planu Allwinner-a koji će svoje prve 64-bitne ARM procesore isporučiti do kraja godine, niskobudžetni Android tablet računari sa 64-bitnim procesorima i mogućnostima 4K video dekodiranja na tržištu se mogu očekivati već u toku naredne godine. Allwinner tvrdi da će 64-bitni ARM procesor imati mogućnost dekodiranja H.265 video sadržaja, što je 4K multimedijalni standard. To praktično znači da će pomoću tablet sa ovim čipom biti moguće snimanje 4K video sadržaja ili streaming 4K videa preko uređaja. Međutim, da bi bilo moguće gledati video pri 4K rezoluciji, biće potreban 4K TV preko HDMI porta.

Nastavak na ITsvet.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Allwinner najavio svoj prvi 64-bitni čipset

Izvor: HwGurus.com, 27.Jul.2014

Kompanija Allwinner je najavila da će do kraja godine lansirati svoj prvi 64-bitni čipset. Detalji o ovom čipsetu su nejasni za sada i poznato je samo da će biti baziran na ARMv8-A jezgrima (dakle, Cortex-A53, Cortex-A57 ili možda oba). AllWinner već ima big.LITTLE konfiguraciju, sa svojim octa-core...

Nastavak na HwGurus.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.