Tači: Hvala Vučiću i Dačiću na postizanju sporazuma Beograda i Prištine!

Izvor: Telegraf.rs, 29.Avg.2014, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Hvala Vučiću i Dačiću na postizanju sporazuma Beograda i Prištine!

- Koristim priliku da zahvalim premijeru Vučiću i ministru Dačicgu za njihovu ulogu u postizanju prvog sporazuma između Kosova i Srbije - rekao je odlazeći premijer tzv. Republike Kosovo

Prištinski mediji prenose da je odlazeći kosovski premijer Hašim Tači zahvalio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i šefu diplomatije Ivici Dačiću na njihovoj ulozi u postizanju prvog sporazuma >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << između Beograda i Prištine koji je rezultirao briselskim dokumentom.

- Pre svega, ovaj sporazum ne bi bio postignut bez rukovodećeg i hrabrog čina zvaničnika Srbije i Kosova i bez volje naših naroda. Koristim priliku da zahvalim premijeru Vučiću i ministru Dačicgu za njihovu ulogu u postizanju prvog sporazuma između Kosova i Srbije – rekao je Tači obraćajući se učesnicima konferenciji “Zapadni Balkan”, koja je juče održana u Berlinu.

Foto: Savet Evrope

On je tu priliku iskoristio da nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, ali i svima prisutnima na konferenciji prenese uveravanje da je Kosovo spremno da nastavi drugi deo faze dijaloga koja bi, kako je rekao, trebalo da se okonča “međunarodnim sporazumom o miru između Kosova i Srbije”.

- Mi očekujemo vašu nezamenljivu podršku u nastavku ovog procesa koji treba da se nastavi posredovanjem EU i snažnom podrškom SAD. Kosovo trenutno završava uspešan izborni proces – rekao je Tači obraćajući se nemačkoj kancelarki, a prenose prištinski mediji.

(Telegraf.rs / Tanjug)
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.