Simić: Optužbe nigerijskih lekara nisu novost

Izvor: RTS, 10.Feb.2016, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simić: Optužbe nigerijskih lekara nisu novost

Predsednik Srpske liste Slavko Simić izjavio je da optužbe na račun Hašima Tačija zbog trgovine organima, ovoga puta od strane nigerijskih lekara, nisu novost za Srbe na Kosovu.
Mediji prenose da je Asocijacija lekara Nigerije optužila Ročasu Okoroču, milijardera i guvernera savezne države Imo, da je organizovao mrežu za trgovinu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ljudskim organima u Nigeriji u saradnji sa bivšim premijerom Kosova i sadašnjim ministrom spoljnih poslova Hašimom Tačijem.
Srpska zajednica na KiM svesna je činjenice da su se pre, u toku i posle oružanih sukoba dešavali zločini nad kidnapovanim srpskim civilima i da postoje indicije da su mnogi sadašnji politički lideri Albanaca učestvovali u masakru civila i trgovini organima, rekao je Simić za Tanjug reagujući na optužbe nigerijskih lekara.
"Ono što je u javnost iznela Asocijacija nigerijskih lekara nije nepoznanica. Nažalost okolnosti koje su nam nametnute nisu nam pružile previše mogućnosti da biramo, mi razgovaramo i sarađujemo sa legitimno izabranim predstavnicima kosovskih Albanaca", ističe Simić.
Predsednik Srpske liste ocenjuje da je trenutna politička kriza dokaz da je na Kosovu potrebna nova politička elita, neopterećena pre svega prošlošću i okrenuta budućnosti i istinskom pomirenju i normalizaciji odnosa.
Kako navodi Simić, za utvrđivanje krivične odgovornosti sadašnje političke elite Kosova, kao i svake druge odgovornosti nadležni su sudovi i tužilaštva, kako kosovski tako i međunarodni.
"Verujem da će Specijalni sud za zločine koje je počinila OVK imati hrabrosti i smelosti da podigne optužnice i prikupi što više dokaza o zločinima nad civilima tokom sukoba na KiM, jer mnogo je imena žrtava, a da nijedno ime počinioca još uvek nemamo", rekao je Simić.
To bi bio veliki korak ka zadovoljenju pravde za srpske i sve žrtve na Kosovu i Metohiji, smatra predsednik Srpske liste.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.