Guča je mnogo više od muzičkog festivala

Izvor: B92, 03.Avg.2015, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Guča je mnogo više od muzičkog festivala"

Od jutros Dragačevom odjekuju zvuci trube - najveća srpska “žurka na otvorenom” počela je podizanjem saborske zastave, a manifestaciju je otvorio ministar turizma Rasim Ljajić.

Foto: Maria/Flickr.com

Ljajić je ocenio da je sabor trubača turistički, kulturni i nacionalni brend Srbije.

“Ovo je mnogo više od jednog muzičkog festivala. Guča je mnogo više kulturno čudo nego >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedna kulturna manifestacija. I to kulturno čudo zaslužuje mnogo veću pažnju”, izjavio je Ljajić.

Za 55 godina sabor je posetilo više od 17 miliona ljudi. Svaki peti gost je stranac, a ove godine među prvima stigli su Poljaci.

“Ne znam šta da očekujem. Ovde smo prvi put, došli smo da se upoznamo. Naš prijatelj nam je pričao o ovom festivalu, pa smo odlučili da ga posetimo”, izjavila je jedna Poljakinja.

Organizatori kažu da mesta ima za sve posetioce sabora. Za smeštaj u kampu treba izdvojiti 700 dinara, dok se cene noćenja u privatnom smeštaju kreću od 15 do 20 evra.

Iako je sabor zvanično počeo, sve se još uvek priprema za dolazak gostiju koji se u najvećem broju očekuju od četvrtka. Domaćini očekuju da će ovogodišnji sabor posetiti više od pola miliona gostiju.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.