Žuti meteo alarm u Boru, moguće pogoršanje vremena

Izvor: Bor030.net, 02.Maj.2016, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žuti meteo alarm u Boru, moguće pogoršanje vremena

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ) u istočnoj Srbiji danas je žuti meteo alarm, što znači da je vreme potencionalno opasno, dok se sutra očekuje pogoršanje.

Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima.

Narandžasti meteo alarm očekuje se 3. maja, što znači >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << da je vreme opasno. Prognoziraju se opasne vremenske pojave takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Neophodno je i pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

U Boru se u utorak, 3. maja, očekuje jaka kiša tokom celog dana. Maksimalna dnevna temperatura biće do 10 °C, a subjektivni osećaj od 1 do 6 stepeni.

Kako prenosi Tanjug, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović danas je, zbog najavljenih velikih padavina, pozvala preduzeća i agencije iz svog resora da preduzmu preventivne mere i budu spremni da reaguju u slučaju poplava.

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.