Zlatko Golubović pobednik Republičkog takmičenja iz matematike

Izvor: Kragujevac.rs, 20.Maj.2016, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatko Golubović pobednik Republičkog takmičenja iz matematike

Uoči odlaska na Srpsku matematičku olimpijadu za Zlatka Golubovića učenika VII razreda Prve kagujevačke gimnazije organizovan je prijem u zgradi Gradske uprave. Čestitajući na osvojenom prvom mestu na Republičkom takmičenju iz matematike, Boris Kovačević član Gradskog veća za vanprivredne delatnosti je naglasio da su ovakvi prijemi prilika da afirmišemo prave vrednosti. Zlatko je jedan od brojnih učenika koji nagoveštavaju blistave rezultate. Izuzetno smo ponosni na naše nadarene >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << učenike i studente koji osvajaju najveća moguća priznanja. Zbog toga je obaveza grada Kragujevca, naglasio je Kovačević, da mladim talentovanim učenicima obezbedimo adekvatne uslove kako bi razvijali i nadogradili sav svoj potencijal.

Prvo mesto na nedavno održanom Republičkom takmičenju sa osvojenih 100 poena značajan je uspeh ne samo za Zlatka, već i za njegove roditelje ali i profesora Dragoljuba Kostića.

Zlatko je svoj talenat za matematiku počeo da pokazuje još u nižim razredima, a danas su iza njega brojna takmičenja i priznanja. O Republičkom takmičenju na kome je osvojio prvo mesto kaže da su zadaci bili teški ali da je to i očekivao. U subotu ga očekuje Srpska matematička olimpijada - izborno takmičenje za tim na Balkanijadi za učenike do 15,5 godina. Takmičenje traje četiri sata i za to vreme potrebno je rešiti četiri zadatka koji će kako Zlatko očekuje biti još teži nego na Republičkom takmičenju. Ne krije da uvek ima malu tremu, koju prevazilazi čim počne da rešava zadatke.

U znak sećanja na prvo mesto na Republičkom takmičenju iz matematike Kovačević je Zlatku Goluboviću uručio Leksikon grada Kragujevca.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.