Vozači, oprezno u blizini škola!

Izvor: Bor030.net, 01.Sep.2016, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozači, oprezno u blizini škola!

Prvog septembra je za učenike osnovnih i srednjih škola počela nova školska godina. Deca predstavljaju jednu od najranjivijih kategorija učesnika u saobraćaju pa se na vozače apeluje da u blizini škola uspore i poštuju istaknutu signalizaciju.

Policija će tokom septembra pojačati kontrolu saobraćaja u blizini svih škola u Srbiji, najavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uoči početka nove školske godine i istakao da je prioritet zaštita života >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << dece.

Brzina kretanja vozila u Zoni škole u naselju je ograničena do 30 km/h, a van naselja do 50 km/h, u vremenu od 7 do 21 sata, osim ako saobraćajnim znakom vreme zabrane nije drugačije određeno.

„Neka niko ne računa na popustljivost policije, ako i za kilometar, bude, prekoračio brzinu u okolini škole. Nikome neće biti gledano kroz prste, neće biti nikakvog popuštanja prema onima koji se ogreše o saobraćajne propise“, istakao je ministar policije.

Brzina od 30 km/h omogućava pravovremenu reakciju i umanjuje mogućnost da dođe do saobraćajne nesreće, odnosno pešaci imaju veće šanse da prežive ako ih vozilo udari.

Pored vozača i policije, roditelji, sa svoje strane, takođe imaju veliki uticaj na bezbednost đaka u saobraćaju.

Oni će najbolje pripremiti dete za kretanje od kuće do škole – sopstvenim pozitivnim primerom, što je naročito važno kada je reč o đacima prvacima koji ove godine kreću u školu i po prvi put stiču samostalna iskustva o ponašanju u saobraćaju.

Svim đacima želimo srećan i bezbedan početak školske godine!

(MUP / B92 / Bor030)

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.