Vlast će prepoloviti porez na poljoprivredno zemljište

Izvor: Pančevac-online.com, 24.Nov.2014, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlast će prepoloviti porez na poljoprivredno zemljište

Gradonačelnik Pavle Radanov

Gradsko veće je danas donelo odluku da prepolovi poresku stopu za poljoprivredno zemljište za 2015. godinu, a sednica Skupštine Pančeva na kojoj će ova odluka biti doneta zakazana je za sredu, 26. novembar.

Gradonačelnik Pavle Radanov danas je, objašnjavajući ovu odluku, rekao da su građani s pravom nezadovoljni drastičnim povećanjem poreza na oranice.

– Građani su potpuno u pravu kad izražavaju zabrinutost zbog visine poreza >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << na poljoprivredno zemljište u građevinskom rejonu. Lokalna samouprava želi da pokaže dobru volju i prepolovi poresku stopu za narednu godinu sa sadašnjih 0,3 na 0,15 odsto – izjavio je Radanov.

On je objasnio da je do drastičnog povećanja poreza došlo zbog novog Zakona o porezu na imovinu i promene planske dokumentacije, nakon koje su velike površine poljoprivrednog zemljišta pretvorene u gradsko građevinsko, što je automatski povećalo cenu kvadrata tih oranica, a time i iznos poreza.

Gradonačelnik je podsetio da su na zahtev seoskih mesnih zajednica od 2008. do ove godine određene poslovne zone u pančevačkim selima, pa je više od 500 hektara oranica pretvoreno i gradsko građevinsko zemljište iako se one i dalje koriste kao njive. Zbog toga je vrednost kvadratnog metra te zemlje porasla sa 82 na 740 dinara, što je drastično uvećalo i iznose na poreskim rešenjima.

– Mi ne možemo da menjamo zakon, ali možemo da prepolovimo stopu poreza. To će prepoloviti ovaj budžetski prihod, ali smatramo da je nedopustivo da građani plaćaju astronomske iznose za porez na poljoprivredno zemljište – naveo je Radanov

On je naglasio kako takva naprečac doneta odluka gradske vlasti nema veze s protestom Lige socijaldemokrata Vojvodine zakazanim za sredu, 26. novembra, u 16 sati

D. V.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Povezane vesti

Pančevo: U sredu hitna sednica Skupštine grada

Izvor: Radio 021, 24.Nov.2014

Hitna sednica skupštine grada Pančeva biće održana u sredu, a jedina tačka dnevnog reda biće smanjenje stope poreza na poljoprivredno zemljište sa sadašnjih 0,3 na 0,15 odsto u 2015. godini...Ovo je dogovoreno na danas održanom kolegijumu, na sednici Gradskog veća...U obrazloženju predložene...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.