VLASNIK KOMPANIJE MESSER, ŠTEFAN MESSER DANAS U BORU

Izvor: MC Bor, 29.Jun.2010, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VLASNIK KOMPANIJE MESSER, ŠTEFAN MESSER DANAS U BORU

Vlasnik nemačke kompanije Messer, gospodin Štefan Messer, i regionalni direktor za jugoistočnu Evropu, gospodin Ernst Bode, posetili su danas Fabriku kiseonika u Boru, kupljenu 2009. godine za 2,5 miliona dolara, kao i novu čeličanu Sirmium Steel u Sremskoj Mitrovici koja će početi sa radom do kraja ove godine.
Delegaciju su u Boru dočekali generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << i Direktor TIR-a Milan Dejanovski. Zajedno su obišli Topionicu bakra u okviru RTB-a Bor, u prijatnom razgovoru razmenili iskustva, a zatim obišli i Fabriku kiseonika koja je od 2009. godine u vlasništvu Messer Tehnogasa. Messer Tehnogas je tada preuzeo i 25 zaposlenih Kisikane i sada proizvodi 100 tona gasovitog kiseonika dnevno (3.000 Nm3/h) i azot za potrebe RTB-a Bor. Investirano je u 4 velika rezervoara za kiseonik, a na lokaciji se nalazi i prodajni centar za sve vrste tehničkih gasova. Otvorena je mogućnost izgradnje nove topionice u budućnosti, u skladu sa evropskim standardima, a samim tim i nove Kisikane koja bi pratila i potrebe nove topionice većeg kapaciteta.
U Sremskoj Mitrovici ih je dočekao vlasnik kompanije STG Group iz Milana i generalni direktor, gospodin Dario Bodino. Saradnja ove dve kompanije počela je 2008. godine kada je potpisan prvi ugovor o snabdevanju kiseonikom, argonom i azotom. Buduća čeličana će koristiti tehničke gasove Messer Tehnogasa u procesu topljenju čelika i proizvodnji do 450.000 tona odlivaka godišnje kao polusirovine za dalju proizvodnju betonskog gvožđa. Pored instalacije više velikih rezervoara i isparivača, Messer Tehnogas će obezbediti i obimne usluge instalacije i inženjeringa.
Ko je Messer Tehnogas? To je vodeća kompanija za proizvodnju i prodaju industrijskih i medicinskih (kiseonika, azota, argona, acetilena, ugljen-dioksida, azot-suboksida, vodonika, helijuma, gasnih smeša i specijalnih) gasova i pripadajuće opreme, kao i opreme za sečenje i zavarivanje. Nekadašnji Tehnogas postoji još od 1929. godine, a Messer postaje većinski vlasnik Tehnogasa 1997. godine kupovinom većinskog paketa akcija.
Tokom 12 godina svog poslovanja u Srbiji, Messer Tehnogas izrastao je u modernu evropsku kompaniju koja svojim kupcima nudi široki asortiman gasova u raznim oblastima kao i servis 24 sata dnevno 365 dana u godini. Messer raspolaže sa preko 300 sopstvenih tehnologija primena gasova u oblastima prečišćavanja vode za piće i zamrzavanja i čuvanja hrane, u ribnjacima, za gaziranje pića i pakovanje negaziranih tečnosti, u staklenicima, tretmanu otpadnih voda, zatim primene kiseonika i azot suboksida u medicini, primene gasova u metalurgiji, sečenju i zavarivanju, petrohemijskoj i hemijskoj industriji, reciklaži otpadnih materijala, itd.
Na globalnom nivou, Messer je najveća gasarska kompanija na svetu u privatnom vlasništvu i jedan od vodećih svetskih proizvođača i distributera industrijskih i medicinskih gasova, prisutna u više od 30 zemalja sveta sa svojih 60 kompanija, preko 7.600 zaposlenih i 1,18 milijardi evra prihoda 2009. godine. Kompanija je osnovana 1898. godine i ima bogatu tradiciju od 112 godina na tržištu gasova.

Nastavak na MC Bor...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maser gradi topionicu bakra i fabriku kiseonika u Boru

Izvor: SEEbiz.eu, 30.Jun.2010, 00:05

BOR - Nemačka kompanija Meser saopštila je danas da je moguća izgradnja nove topionice bakra u Boru u skladu sa evropskim standardima, što podrazumeva i izgradnju nove fabrike kiseonika, koja bi pratila i potrebe nove topionice većeg kapaciteta.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.