Ukidanje dekorativne i reklamne rasvete

Izvor: Kragujevac.rs, 25.Okt.2014, 05:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukidanje dekorativne i reklamne rasvete

Vodovodni sistem u Stragarima trebalo bi da bude stavljen u funkciju tokom sutrašnjeg dana, rečeno je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije. Naime, nakon detaljnog pregleda vodovodne mreže, kazao je zamenik komandanta Štaba Zoran Jovanović, ustanovljeno je da je umesto 300 metara neophodno zameniti kompletan vod u dužini od 1,5 kilometara. U toku je obezbeđivanje neophodnog materijala tako da se očekuje da će sistem već sutra biti u funkciji. Za sada, meštani Stragara snabdevaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << se pijaćom vodom iz cisterni.

Inače, u Kragujevcu je do sada smešteno 61 lice iz Obrenovca, od čega se 29 nalazi u Gerontološkom centru, a ostali su kod rođaka i prijatelja. Imajući u vidu da postoji realna potreba za smeštajem određenog broja lica sa poplavom ugroženih područja Komanda garnizona Kragujevac, stavila je danas na raspolaganje svoje kapacitete. U objektima Vojske Srbije u Kragujevcu postoji mogućnost smeštaja za maksimum 150 osoba. S obzirom na to da su kapaciteti u ustanovama socijalne zaštite grada Kragujevca uglavnom popunjeni, Štab za vanredne situacije odrediće mesto za Prihvatni centar do smeštaja u objektima Vojske Srbije.

U slučaju potrebe Gerontološki centar može da primi još 10 do 20 osoba koje mogu same da se staraju o sebi. U slučaju da je reč o nepokretnim osobama, onda je neophodno angažovati dodatno medicinsko osoblje i negovateljice.

Na današnjoj sednici Štab za vanredne situacije doneo je naredbu o dodatnim merama štednje električne energije. Zbog održavanja energetskog sistema u Republici Srbiji naređuje se svim subjektima - privrednim društvima, preduzetnicima, ustanovama, udruženjima i drugim organizacijama ukidanje dekorativne i reklamne rasvete. U sprovođenju ove naredbe navedeni subjekti mogu da obezbede minimum osvetljenja radi bezbednosti objekta.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.