U Fond PIO uplaćeno 4,4 milijardi dinara više od planiranog

Izvor: Bor030.net, 14.Avg.2016, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Fond PIO uplaćeno 4,4 milijardi dinara više od planiranog

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je u Fond PIO zaključno sa 11. avgustom uplaćeno 4,4 milijardi dinara više od planiranog što znači da privreda bolje radi i da ima veći broj zaposlenih.

“To znači da je PIO Fond već sada povukao na ime dotacija 13, 8 milijardi dinara manje nego što je planirano i ako se ovako nastavi mi ćemo do kraja godine imati svega 35 odsto dotacija za penzije, a podsetiću vas da smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << 2012. godine imali nivo dotacija od 48 odsto”, rekao je Vulin novinarima u Jagodini.

Kako je rekao, to je apsolutan dokaz da privreda bolje radi i da imamo više zaposlenih. Neki od njih su, dadao je došli iz sive zone zahvaljujući radu inspekcije, ali i značajnom broju novootvorenih radnih mesta.

Vulin je ponovio da se politika vlade kada je u pitanju socijalna zaštita neće menjati.

“To znači da ćemo se truditi da zadržimo postojeći nivo socijalnih prava i socijalnih davanja, a svakako tamo gde je moguće i povećamo”, rekao je Vulin.

Ministar je kazao da će se to ministartsvo truditi da poboljša život najstarijih i kvalitet domova u kojima oni borave.

Država Srbija je dovoljno bogata, kaže on, da može da obezbedi da u svakoj njenoj instituciji nivo usluga bude na najvišem nivou, kao i da je zato pokrenut proces licenciranja koji se privodi kraju.

(Tanjug)

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.