Izvor: Soko-zabava.info, 22.Jun.2017, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Renoviranje javnog toaleta: evo šta vam donose sušači za ruke

Kada se renovira toalet u javnom prostoru, bilo da je u pitanju kafić, restoran, javna ustanova i slično, posebna pažnja mora se posvetiti sušenju ruku, gde se kao primarni izbor obično javljaju sušači za ruke.

Razlog tome nije tek pomodarstvo, već onda kada se dobro razmisli, ispostavlja se da ovaj uređaj pruža mnogo više od ostalih načina sušenja ruku.

Da je najjednostavnije i najisplativije rešenje, tu nema dileme, dok je posebna prednost koju daju sušači >> Pročitaj celu vest na sajtu Soko-zabava.info << za ruke i njihovo lako estetsko uklapanje sa ostalim elementima enterijera, što i kod nas zauzima sve veći značaj, posebno kada su u pitanju kafei, restorani i tržni centri.

Svaki dizajner eneterijera složiće se sa stavom da su sušači za ruke najbolji izbor za toalet, jer se njima može lako manipulisati u uređenju prostora.

Sam oblik i boju ovog uređaja možete birati prema ostalim nijansama ambijenta. Dizajneri obično predlažu da sušači za ruke budu što neutralniji, te da se treba usredsrediti na bež ili belu boju koje se lako uklapaju, mada su i crna i siva itekako zahvalne za čitav prostor.

Takođe, i klasični metalik sušači za ruke se vrlo lako mogu iskombinovati sa prostorom, koji treba osvežiti sa još nekoliko istovetnih detalja. Kao inspiracija za to mogu vam poslužiti metalni svećnjaci ili podne vaze u kojima se može naći veštačko cveće, ali i okvir ogledala.

Ukoliko pak imate nameru da sušači za ruke ne budu toliku upadljivi, uvek ih možete sakriti drvetom te od njih napraviti praktičnu mini policu ili prostor za reklame.

Iako deluje neverovatno, jer su sušači za ruke jedini način sušenja ruku koji troši struju, ovi uređaji zapravo štede kako na električnoj energiji, tako i celokupni budžet.

Savremeniji modeli programirani su tako da im je potrebna manja količina energije za rad. Ali, ne samo to – svi sušači za ruke predstavljaju bolje finansijsko rešenje od papirnih ubrusa, na primer, kojima se još mora dodati i osoba koja će brinuti o njihovoj zameni.

Sem toga, papirni ubrusi se najčešće troše od strane korisnika u većoj meri nego što su stvarne potrebe, te na duže staze ovaj izbor iziskuje više novca, dok sušači za ruke, jednom postavljeni, ne zahtevaju dodatne izdatke.

Iako se, na prvi pogled, ovaj vid štednje čini mizernim, na godišnjem nivou on se itekako ispostavlja kao finansijska stavka koju možete pametnije iskoristiti.

Iako su se ranije sušači za ruke smatrali nehigijenskim u odnosu na ubruse, stručnjaci navode da je u pitanju potpuna zabluda. Naime, ranije je ovim uređajima bilo potrebno više vremena da osuše ruke, te su korisnici neretko ranije odustajali i sa mokrim rukama – što je svakako nehigijneski – nastavljali dalje.

Danšnji sušači za ruke razvili su bolje performanse i ne samo što im je potrebno neuporedivo manje vremena za sušenje, nego je potrebno i manje vremena da se ruke osuše od bilo kog vida brisanja. Takođe, mnogi modeli poseduju i neutralizator bakterija iz spoljašnje sredine, te su zaista ujedno i najviše higijenski izbor za svaki toalet.

Nastavak na Soko-zabava.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Soko-zabava.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Soko-zabava.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.