Raseljavanje poslednjeg bloka u Staroj radničkoj koloniji

Izvor: Kragujevac.rs, 25.Okt.2014, 05:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raseljavanje poslednjeg bloka u Staroj radničkoj koloniji

Umesto u maju, kako je prvobitno planirano, poslednji blok u Staroj radničkoj koloniji, ispod Hipodroma trebalo bi da bude raseljen u julu - rečeno je na sednici Gradskog veća.

Naime, stupanjem na snagu novog Zakona o javnoj svojini procedura za raseljavanje je nešto drugačija i komlikovanija. To, prema rečima Nebojše Vasiljevića člana Gradskog veća za investicije i razvoj gradskih reusrsa, znači da će komisija izraditi elaborat o opravdanosti kupovine stanova u preostalim >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << barakama. Zadatak komisije je da na parceli od 1,30 ha, nakon zvanične procene, precizno ustanovi kakva je mogućnost prodaje, koliki su kapaciteti izgradnje na toj lokaciji kao i da na osnovu toga vrlo jasno pozicionira prihode grada od raseljavanja na toj parceli. Reč je o specifičnoj proceduri, koja podrazumeva javni poziv koji raspisuje grad Kragujevac za kupovinu 42 stana na toj parceli, na koji se javljaju vlasnici tih stanova. Očekujem da zbog specifične procedure, proces raseljavanja kompletno zaokružimo od sredine do kraja jula.

Na današnjoj sednici, članovi Gradskog veća dali su saglasnost na zaključenje ugovora o saradnji na realizaciji projekta “Podrška poboljšanju životnih uslova prisilnih migranata i zatvaranju kolektivnih centara“.

UNHCR sa Komesarijatom za izbeglice izgradiće u Kragujevcu 20 stanova, koji će biti u vlasništvu grada. Korisnici stanova biće 80 posto izbegla i raseljena lica a 20 posto socijalno ugroženi stanovnici našeg grada - rekla je dr Jasmina Nedović član Gradskog veća za socijalnu politiku i društvenu birigu o deci. Grad daje zemljište i kompletnu infrastrukturu. Time ćemo rešiti stambene probleme izbeglih i raseljenih lica smeštenih u Dečjem odmaralištu Trmbas s obzirom na to da se u ovoj godini zatvaraju kolektivni centri u skladu sa Strategijom razvoja socijalne zaštite u Srbiji. Stambene jedinice i jedan zajednički boravak ukupne površine do 900 kvadratnih metara biće izgrađene u naselju Bresnica.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.