Prijem za studente praktikante

Izvor: Kragujevac.rs, 01.Jul.2015, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijem za studente praktikante

Pomoćnik gradonačelnika za informisanje i unapređenje položaja mladih Obrad Turković, organizovao je danas prijem za studente završnih godina osnovnih, integrisanih i master akademskih studija koji su konkurisali za program Studentske letnje prakse. Reč je o zajedničkom projektu koji se treću godinu zaredom uspešno realizuje u saradnji Univerziteta i grada Kragujevca, a podrazumeva da studenti tokom leta obavljaju stručnu praksu u Gradskoj upravi i u ustanovama čiji je osnivač grad Kragujevac. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Ove godine Studentsku letnju stručnu praksu obaviće 51 student.

Najveći propust obrazovnog sistema u Srbiji jeste praksa tokom studija i pošto zakon to ne uređuje, doneta je odluka da Grad sopstvenim sredstvima organizuje stručnu praksu i da studenti tokom leta, u institucijama čiji je osnivač grad, mogu sticati praktična znanja. Namera nam je da svaki student koji je aplicirao i dobio praksu ima dobrog mentora i uslove i da za vreme prakse nauči nešto što će ga učiniti atraktivnim za tržište rada - istakao je Turković, pomoćnik gradonačelnika.

Za praksu koja će trajati po mesec dana u dva ciklusa od 1. jula i od 3. avgusta, mogli su da apliciraju svi zainteresovani studenti a Univerzitet je vršio selekciju. Po završetku prakse, studenti će izraditi izveštaj, dobiti ocenu i sertifikat o praksi koja će dokumentovati o upotrebljenom teorijskom znanju, stečenom iskustvu i veštini a nesumljivo obogatiti biografije.

Prijemu je prisustvovala Ivana Balšić, Centar za razvoj karijere Univerziteta u Kragujevcu, Nedeljko Mišić, predsednik Studentskog parlamenta Univerziteta i Đorđe Petrović, student prorektor Prirodno matematičkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.