Plate u javnom sektoru veće od oktobra

Izvor: Bor030.net, 16.Avg.2016, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plate u javnom sektoru veće od oktobra

Plate u javnom sektoru biće povećane od oktobra za 10 odsto, piše danas Alo.

Posle ovog povećanja i povećanja minimalne cene rada, o čemu se razgovaralo na prvoj sednici nove Vlade Srbije u petak, prosečna plata u Srbiji bi trebalo da poraste na oko 430 evra, što je za oko 50 evra više od prosečne plate u junu mesecu ove godine.

Pozivajući se na izvore bliske Vladi Srbije, list piše da je to jedan od prvih poslova kojeg se premijer Aleksandar Vučić prihvatio >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << sa svojim novim kabinetom.

Namera vlade je, kako je premijer Vučić i obećao, da se poveća standard zaposlenih, kako bi 2017. prosečna plata iznosila 500 evra.

Ovo povećanje, prema rečima istog izvora, koštaće državnu kasu oko 200 miliona evra na godišnjem nivou za šta, kako se navodi, ima novca.

“Mere štednje i fiskalne konsolidacije koje su preduzete pre dve godine dale su veoma dobre rezultate. Zbog toga danas možemo govorimo o povećanju plata vojsci, policiji, zdravstvu, socijalnom sektoru i prosveti i obrazovanju. Povećanje bi trebalo da se dogodi u oktobru i iznosiće u proseku 10 odsto”, rekao za Alo izvor blizak vladi.

(Alo / Tanjug)

Nastavak na Bor030.net...






Povezane vesti

Brisel diže minimalac u Srbiji

Izvor: Vesti-online.com, 16.Avg.2016

Sve dok ne oživi socijalni dijalog Vlada Srbije neće moći da otvori poglavlje 19 u pregovorima sa EU koje se tiče socijalne politike i zapošljavanja, piše list "Danas". Drugim rečima, dok Vlada ne povisi mizernu minimalnu zaradu, nema razgovora sa Briselom...Naime, Evropska unija je od Ministarstva...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.