Peti mandat predsednika Saveza slepih Srbije

Izvor: Kragujevac.rs, 20.Jun.2016, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peti mandat predsednika Saveza slepih Srbije

Predsednik Saveza slepih Srbije Milan Stošić, dobio je peti mandat na Izbornoj skupštini Saveza, održanoj u Zemunu, 14. juna, saopšteno je na današnjoj konferenciji za štampu. Konferenciji je prisustvovao veliki broj predstavnika udruženja, članova i relevantnih institucija koja sarađuju sa Savezom.

U ime grada Kragujevca čestitke Milanu Stošiću na ponovnom imenovanju i petom mandatu, uputila je dr Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu. O >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << kvalitetu, priznanju, istrajnosti i poštovanju rada, svedoče skoro dve decenije zalaganja za prava osoba sa invaliditetom, saradnja Saveza sa udruženjima, podrška lokalne samouprave i resornog ministarstva i kao najvažnije podrška članova podružnica koji su peti put ukazali poverenje - istakla je dr Damnjanović.

Sekretar Saveza Branka Brkić govorila je o dugoročnim planovima Saveza i istakla da za sedam decenija postojanja, koje Savez slepih obeležava ove godine, zaslužuje da ima dugoročni dokument koji je predstavljen kao nacrt razvoja Saveza slepih Srbije 2016 - 2020. Pored dugoročnog plana urađen je i dokument za unapređenje položaja slepih koji se odnosi na prava slepih u oblasti kulture u smislu pristupačnosti muzejima i kulturnim događajima kroz postavljenje taktilnih mapa, maketa, oznaka na Brajevom pismu. Obrazovanje i zapošljavanje su oblasti kojim se još bavi naša strategija ali uključuje i zalaganje da biblioteka, kao najstarija na Balkanu, postane ustanova od kulturnog značaja, objasnila je Branka Brkić.

Govoreći o nedavno usvojenim zakonima o znakovnom jeziku, psima vodičima, zakonu o faksimilu i inkluzivnom obrazovanju, Milan Stošić, predsednik Saveza slepih Srbije, kaže da je implementacija tih zakona težište u daljem radu Saveza ali i interesi organizacija slepih i invalidskog pokreta Srbije, da sve vitalne potrebe i funkcije budu sistemski regulisane.

Inače, Savez slepih Srbije članica je Balkanskog konsultativnog komiteta evropskog saveza slepih, kao i Evropskog i Svetskog  saveza slepih.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.