Ožačanka u srcu Apatina - male tajne velikih majstora

Izvor: 025info.rs, 20.Avg.2014, 02:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ožačanka u srcu Apatina - male tajne velikih majstora

Rumenko, Kapri, Hladiša, Sneško...

Kakav god da je, sladoled je jednostavno omiljena poslastica dece ali i odraslih. Poslednjih nekoliko godina sve više su u trendu sladoledi u kornetu a u našem gradu postoji sjajno mesto da kupite takav sladoled.

Tradicija pravljenja sladoleda u ovoj porodici stara je preko 150 godina a prva poslastičarnica otvorena je u Beogradu kod Bajlonijeve pijace, počinje priču za 025 Info naš ljubazni domaćin.

Radnju nasleduju potomci >> Pročitaj celu vest na sajtu 025info.rs << koji nastavljaju posao u Odžacima. Sigurno ste barem jednom zastali u poslastičarnicu "Grand" da probate čuveni sladoled iz Odžaka. Od pre četiri godine takav sladoled, možda čak i bolji imamo priliku da jedemo i u Apatinu kada je otvorena poslastičarnica "Odžačanka". Kada god bi došli, uvek bi vas dočekali ljubazno i sa osmehom na licu, spremni da vam ispune svaku želju. Jedini "problem" je što je ponuda toliko raznovrsna da često ne možete da se odlučite koji od ukusa bi pre izabrali.

Ono što nas je možda najviše zanimalo jeste kakva je veza između dve poslastičarnice, "Odžačanke" u Apatinu i "Granda" u Odžacima.

Kako smo saznali vlasnici "Odžačanke" i "Granda" su veoma bliski rođaci, a jedni drugima nisu konkurencija. Oni prepuštaju da se kupci odluče čiji je sladoled ukusniji, a porcija "bogatija".

Detaljan recept za spravljanje ove poslastice naravno nismo dobili. Rekli su nam ono standardno što smo znali i ranije - mleko, šećer i aroma sladoleda koju hoćete da dobijete, ali naravno da tu postoji još nekoliko tajnih sastojaka koje vlasnici čuvaju za sebe.

Ono što smo još čuli jeste da je jedino domaći sladoled pravi sladoled, a pod tim se podrazumeva da je napravljen od domaćeg mleka i da se kuva a ne pasterizuje. Kažu da kvalitet njihovog proizvoda govori umesto njih, a najveća potvrda kvaliteta je to što nikoga nikada od njihovog sladoleda nije zaboleo stomak. Zvuči možda smešno to što smo rekli, ali priznaćete da je "test" zaista prost i jednostavan.

Takođe, bitno je pratiti trendove, pa se recept ove poslastice usavršavao godinama, da bi mi danas imali priliku da jedemo sladoled iz "Odžačanke" - ukusan, kremast, sjajan, u šta se 025 Info ekipa zaista uverila.

Novinar, video produkcija

email: cedo@025info.rs

Nastavak na 025info.rs...






Povezane vesti

Odžačanka u srcu Apatina - male tajne velikih majstora

Izvor: 025info.rs, 20.Avg.2014

Rumenko, Kapri, Hladiša, Sneško....Kakav god da je, sladoled je jednostavno omiljena poslastica dece ali i odraslih. Poslednjih nekoliko godina sve više su u trendu sladoledi u kornetu a u našem gradu postoji sjajno mesto da kupite takav sladoled...Tradicija pravljenja sladoleda u ovoj porodici stara...

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 025info.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 025info.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.