Održana sedma „Eko-regata Tamiš”

Izvor: Pančevac-online.com, 26.Avg.2016, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana sedma „Eko-regata Tamiš”

Stotinak ljudi, većinom iz Pančeva i okoline, učestvovalo je, na trideset tri plovila, na sedmoj „Eko-regati Tamiš”, održanoj proteklog vikenda na potezu između Pančeva i Opova.

Ova akcija obuhvatala je više ciljeva – od čišćenja reke i drugih ekoloških aspekata, namere da Tamiš dobije status plovnog vodotoka, preko edukacije dece i mladih, do promovisanja održivih vidova razvoja nautičkog i ruralnog turizma uz reke. Možda i najvažniji podatak jeste da nikad nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << pokupljeno manje smeća, naročito ako se zna da je do pre nekoliko godina na svakom metru Tamišem plutalo sve i svašta.

Trud organizatora ove regate, čiji su apeli pecarošima i drugim korisnicima reke sasvim sigurno uticali na podizanje svesti o očuvanju ovog bisera prirode izuzetne lepote, očigledno daje rezultate.

J. F.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.