Odluka o osnivanju RTK pred odbornicima Skupštine grada

Izvor: Kragujevac.rs, 21.Jul.2017, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odluka o osnivanju RTK pred odbornicima Skupštine grada

Nakon održanih konsultacija sa šefovima odborničkih grupa, Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada, zakazao je narednu sednicu gradskog parlamemta za petak, 28. jul. Na dnevnom redu ove sednice naći će se predlozi odluka o davanju saglasnosti na srednjoročne i dugoročne planove poslovne strategije i razvoja javno-komunalnih preduzeća za petogodišnji i desetogodišnji period.

Na dnevnom redu naći će se Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o osnivanju Gradske >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << turističke organizacije “Kragujevac“. Razlog za izmenu i dopunu ove odluke nalazi se u potrebi usaglašavanja sa Zakonom o turizmu kojim su promenjeni poslovi koje obavlja turistička organizacija lokalne samouprave kao i nadležnost organa Turističke organizacije. Sredstva za rad Gradske turističke organizacije “Kragujevac“ koja su se do sada obezbeđivala iz budžeta grada, prihoda ostvarenih obavljanjem poslova iz svoje delatnosti, donacijama, prilozima i sponzorstvima domaćih i stranih pravnih i fizičkih lica i drugih izvora u skladu sa zakonom, obezbeđivaće se ubuduće i iz budžeta Republike Srbije. Nadležnost GTO Kragujevac biće proširena, drugačije je definisana nadležnost Upravnog odbora, predviđeni su uslovi za izbor direktora i usaglašena u skladu sa zakonom - objašnjava Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada.

Odbornici će razmatrati i Predlog odluke o osnivanju Privrednog društva “Radio televizija Kragujevac“ doo Kragujevac. Prvi koraci, ako ova odluka bide usvojena su imenovanje Skupštine društva koja potom bira direktora i donošenje osnivačkog akta.

Skupština će razmatrati Predlog Politike upravljanja ljudskum resursima u jedinici lokalne samouprave grada Kragujevca. Grad Kragujevac je 2017. godine potpisao memorandum o razumevanju i saradnji sa Savetom Evrope, Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave u oblasti realizacije projektne aktivnosti, a reč je o primeni paketa podrške za 20 pilot-opština, koji se realizuju u okviru IPA projekta “Upravljanje ljudskim resursima u jedinicama lokalne samouprave“. Primena paketa podrške usmerena je ka unapređenju sistema upravljanja ljudskim resursima, strategije i planiranja, operacionalizacije postavljenih ciljeva i analize urađenog. Jedan od strateških i planskih dokumenata je upravo ovaj koji će se naći pred odbornicima na narednoj Skupštini - istakao je Petrašinović.

Skupština će se izjašnjavati i o prihvatanju Godišnjeg izveštaja o radu Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju Kragujevac za 2016. godinu.

Pred odbornicima će se naći i Predlog odluke o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora Javnog komunalnog preduzeća “Parking servis Kragujevac“. Uz saglasnost Skupštine grada, konkurs će biti sproveden po već utvrđenoj proceduri. Tekst konkursa biće objavljen u Službenom glasniku Republike Srbije, u najmanje jednim dnevnim novinama i na zvaničnoj internet stranici grada Kragujevca. Javni konkurs za imenovanje direktora sprovešće Komisija za imenovanje direktora javnih i javno komunalnih preduzeća.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.