Odeljenje za vanredne situacije u Boru obeležilo Dan vatrogasaca

Izvor: Bor030.net, 07.Nov.2014, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odeljenje za vanredne situacije u Boru obeležilo Dan vatrogasaca

Odeljenje za vanredne situacije u Boru održalo je danas javnu pokaznu vežbu na platou Doma kulture i na taj način obeležilo Dan vatrogasaca, odnosno 180 godina zaštite od požara u Srbiji.

Na javnoj pokaznoj vežbi na platou Doma kulture bili su prikazani timovi za rad i spašavanje na vodi, tim za spašavanje iz ruševina i vatrogasno-spasilačka jedinica. Građani su mogli da vide i da se upoznaju sa opremom ovih timova, odnosno sa svim onim što borsko odeljenje za vanredne >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << situacije koristi u svojim intervencijama.

“Ova godina je zbog velikih padavina, što se tiče požara, veoma dobra. Imali smo veoma mali broj požara, negde oko 330 slučajeva u celom Borskom okrugu, što je oko tri puta manje u odnosu na prošlu godinu, ali je ukupan broj intervencija otprilike na prošlogodišnjem nivou. Ove godine smo, na žalost, imali više poplava i klizišta u odnosu na prethodne godine, jer je ova godina bila specifična, pre svega, po bujičnim poplavama koje su izazivale klizišta u razmerama koje do sada nikada nismo imali”, kazao je za Bor030 Ivan Janković, šef smene odeljenja za vanredne situacije u Boru.

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.