OVAJ KRAJ SRBIJE UVEK SE BORIO PROTIV FAŠIZMA I ZA SLOBODU SVOG NARODA

Izvor: MC Bor, 10.Maj.2012, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVAJ KRAJ SRBIJE UVEK SE BORIO PROTIV FAŠIZMA I ZA SLOBODU SVOG NARODA

Bor, 10. maj
U Zlotu tradicionalno obeležen 9.maj, svetski Dan pobede protiv fašizma
Autor: Milorad Antić Pirke
Dan pobede protiv fašizma, 9. maj, tradicionalno je obeležen u slobodarskom Zlotu polaganjem venaca i cveća u Spomen parku oslobodiocima u Drugom i Prvom svetskom ratu, prigodnim rečima predstavnika SUBNOR-a Bor, Ambasade Rusije  >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << i Opštine Bor. U kulturnom programu učestvovali su đaci OŠ „Petar Radovanović“ iz Zlota.
Tajisija Ristić, predstavnik Opštine Bor i Momčilo Radisavljević, predsednik SUBNOR-a Bor istakli su da se narod ovog kraja Srbije uvek  borio protiv fašističkih hordi i za slobodu. U toj časnoj i svetoj borbi, pri kraju Drugog svetskog rata, poginula su i 72 crvenoarmejca. Njihovi posmrti ostaci sahranjeni su najpre u porti crkve u centru sela, a posle više godina preneti su u Spomen kosturnicu u Zaječar.
Posle skupa u Spomen parku domaćini i gosti su razgledali  novu sportsku halu, a potom prisustvovali promociji knjige rodoljubive poezije „Ubi me, Stepo, taj s mosta krik“, autora Brane Filipovića.

Nastavak na MC Bor...






Povezane vesti

O RODU, NAŠEM…

Izvor: MC Bor, 10.Maj.2012

Bor, 10. maj. Na promociji 9. maja u OŠ „Petar Radovanović“ prisustvovali predstavnici Ambasade Rusije, predstavnici Opštine Bor, sela Zlot, članovi porodice Božina Jovanovića, Megatrend Univerziteta i boračkih organizacija Timočke krajine. Objavljujemo recenziju dr Nebojše Radmilca. Knjigu...

Nastavak na MC Bor...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.