O hrabrom psu Leu pisali najveći američki listovi

Izvor: Pančevac-online.com, 06.Jul.2015, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O hrabrom psu Leu pisali najveći američki listovi

Najveći svetski mediji već godinama retko izveštavaju o Srbiji, a kada se to i desi, našoj zemlji posvećuju prostor u dnevnim listovima i vestima elektronskih medija samo ako je u pitanju nešto negativno – afera, skandal ili neko ubistvo.

Međutim, stvari izgleda počinju da se menjaju nabolje. To pokazuje jedan nedavni događaj iz Pančeva – otkrivanje spomenika malom hrabrom psu koji je spasao jednu devojčicu od napada opasnog buldoga. U razmaku od samo nekoliko dana tekstove >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << o tome  objavili su najpoznatiji američki dnevni listovi – „Vašington post” i „Njujork tajms”, kao i vodeći kanadski list „Gloub end mejl”.

„Iako je Leo platio svoju hrabrost životom, građani Pančeva, grada na severu Srbije, odlučili su da to ne treba da bude zaboravljeno. Na spomeniku koji su mu podigli ugravirali su natpis: ’Leo, za sve male heroje s velikim srcem’. Bista tog psa, koji je voleo da se vozi na zadnjem sedištu automobila svojih vlasnika pre nego što je pokazao da za pravo požrtvovanje nema granica, postavljena je u gradskom parku, blizu dečjeg igrališta. To je učinjeno da bi se Leu odala počast i da bi se deca kroz priču o njemu učila o prijateljstvu životinja i njihovoj spremnosti da se žrtvuju za ljude”, piše između ostalog u tekstu objavljenom u „Vašington postu”.

M. G.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.