Najavljen Šesti međunarodni sajam turizma i seoskog turizma

Izvor: Kragujevac.rs, 18.Nov.2014, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najavljen Šesti međunarodni sajam turizma i seoskog turizma

Bogat i sadržajan program Šestog međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma koji se održava na «Šumadija sajmu» od 27. do 29. novembra, najavljen je na današnjoj konferenciji za novinare koja je održana u prostorijama Turističke organizacije Srbije.

Ovu atraktivnu manifestaciju koja svake godine privlači veliki broj posetilaca i izlagača organizuju GTO «Kragujevac» i grad Kragujevac u saradnji sa «Šumadija sajmom», pa su program ove manifestacije na konferenciji za novinare >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << zajednički predstavili Snežana milisavljević, direktorka GTO «Kragujevac», Dalibor Jekić, član Gradskog veća za privredu i privatno preduzetništvo i Dragan Kuburović, direktor «Šumadija sajma».

Sajam će i ove godine okupiti brojne izlagače među kojima su turistički centri, banjska i klimatska lečilišta, nacionalne, regionalne i gradske turističke organizacije, turističke agencije. Najboljim izlagačima biće dodeljene nagrade u kategorijama «Najuspešnija promocija», «najureženiji izlagački prostor», «Najbolji promo materijal» i «Specijalna nagrada sajma».

Dragan Kuburović, direktor «Šumadija sajma» potvrđuje da je i ove godine vladalo veliko interesovanje izlagača, kojih će biti preko 100 iz zemlje i inostranstva. Među njima je najveći broj izlagača koji učestvuju svake godine, ali ima i novih koji dolaze prvi put. Bogat prateći program sajma nije izostao ni ove godine. Stručne tribine i radionice biće organizovane u «Medija centru», a na štandovima biće organizovane promocije sva tri sajamska dana.

I ove godine biće održana sednica grupacije za ruralni turizam Privredne komore Srbije, prvog sajamskog dana, YUTA će organizovati stručnu radionicu na temu «Interaktivni softver za male agencije», u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije organizovaćemo jednu stručnu radionicu, to će najverovatnije biti na temu plaćanja poreza i doprinosa u seoskom turizmu. Naši seoski domaćini imaće priliku da od eminentih stručnjaka u Srbiji nauče nešto o tome kako da na najbolji način promovišu svoj turistički proizvod, a biće reči i o lovno-turističkim potencijalima na području Kragujevca i Šumadije - kaže Snežana Milisavljević.

U subotu, 28. novembra biće organizovana tradicionalna «šumadijska čajanka» kao i vodička tura «Fićama kroz Kragujevac» u dogovoru sa gostima Sajma.

Grad Kragujevac je i ove godine podržao održavanje međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma. Da smo ozbiljno posvećeni razvoju turizma, govori u prilog i činjenica da smo upravo završili izradu Strategije razvoja turizma koja će se naći već na narednoj sednici Skupštine grada, 28. novembra. Smatramo da turizam kao jedna od najpropulzivnijih i najdinamičnijih grana privrede, ima perspektivu za sam grad Kragujevac. I upravo je ove godine realizovan jedan projekat u saradnji sa ambasadom Norveške, reč je o podsticaju ruralnog turizma za lokalni ekonomski razvoj i mi ćemo ove godine dodeliti pet grantova za započinanje posla u oblasti seoskog turizma - kaže Dalibor Jekić, član Gradskog veća za privredu i privatno preduzetništvo.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.