Mladi košarkaši Foke osvojili ###«Buba basket###2014»

Izvor: Kragujevac.rs, 25.Sep.2014, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi košarkaši Foke osvojili ###«Buba basket###2014»

Mladi košarkaši sportskog kluba Foka, igrači do 12 godina, nastavili su dobre rezultate svojih klupskih kolega. Pobednici su međunarodnog turnira «Buba basket 2014» koji je održan ovog vikenda u Sofiji.

Kragujevčani su trijumfovali u sva četiri susreta. Savladali su redom skopske Angele sa 67:42, domaći Buba basket rezultatom 70:61, CSKA iz Moskve sa 70:56 i Levski iz Sofije sa 55:41. Ovo je generacija koja je pokazala svoj kvalitet, i grad će, kao i do sada, nastaviti da podržava >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << njihove sportske uspehe.

Tim povodom danas je u zgradi Grada održan svečani prijem za mlade košarkaše kome su prisustvovali Zlatko Milić, načelnik Gradske uprave za opštu upravu i lokalnu samoupravu i Jovan Pavlović Bojadžić, pomoćnik gradonačelnika za sport.

Kada jedna ovakva generacija, a reč je o mladoj generaciji koja je 2002. godište, postigne ovakav uspeh, normalno je da podržimo to što oni rade. Pred njima je budućnost, i oni treba da postanu pravi sportisti, a pre svega dobri ljudi, a na nama je da im omogućimo uslove da se pripreme za ta takmičenja - kaže Jovan Pavlović-Bojadžić, pomoćnik gradonačelnika za sport.

Prema rečima predsednika Sportskog kluba Foka, na ovom turniru učestvuju ekipe po pozivu, i velika je čast takmičiti se u takvoj konkurenciji.

- Mi imamo tu čast da smo napravili više uspeha na međunarodnim turnirima i članovima našeg kluba možemo da omogućimo igranje na tim prestižnim turnirima. Na svim turnirima na kojima klub učestvuje, smeštaj i kotizacija za decu su besplatni, znači bukvalno nemamo troškova na samom turniru i to je jedna lepa prilika da deca u međunarodnim utakmicama pokažu svoju snagu i svoj talenat, a od ove generacije konkretno, očekujemo mnogo - kaže Srećko Otović.

Za pobednički tim, koji su predvodili treneri Bojan Erić i Miloš Milivojević, igrali su Bogdan Carović, Nikola Stevović, Veljko Petrović, Nikola Damnjanović, Bogdan Tomić, KonstantinGlišović, Luka Lazarević, Marko Šorak, Todor Cogoljević, Mihajlo Vidosavljević, Miloš Rakić i Vasilije Otović.

Posebno su se istakli Konstantin Glišović koji je uvršćen u prvu petorku turnira i Bogdan Tomić koji je proglašen za najperspektivnijeg igrača turnira.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.