Efikasno upravljanje imovinom

Izvor: Kragujevac.rs, 19.Nov.2014, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Efikasno upravljanje imovinom

U okviru projekta «Efikasno upravljanje imovinom-temelj lokalnog ekonomskog razvoja» danas je u Direkciji za urbanizam počela desetodnevna obuka za predstavnike lokalne samouprave grada Kragujevca, Direkcije za urbanizam i partnerskih opština Knić, Batočina, Rekovac i Topola.

Projekat «Efikasno upravljanje imovinom - temelj lokalnog ekonomskog razvoja» finansira Delegacija EU u Republici Srbiji sa 163.000 evra uz učešće grada Kragujevca od 35.000 evra. Minja Obradović, član >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Gradskog veća za međunarodnu saradnju koja je jutros obišla polaznike obuke istakla je tom prilikom da je grad Kragujevac nosilac projekta i da je svakoj lokalnoj samoupravi najbitnije da zna koja je to imovina kojom raspolaže. “U skladu sa promenama Zakona o javnoj svojini opštine moraju da popišu svu svoju imovinu i naprave jedan pregled svoje imovine. Zbog mnogobrojnih problema u prethodnom periodu retko koja lokalna samouprava to ima i cilj ovog projekta je da se sagleda šta je to sa čim lokalne samouprave, koje u njemu učestvuju, raspolažu“, rekla je Minja Obradović.

Prema rečima Nataše Apostolović Matović iz Direkcije za urbanizam projekat podrazumeva praćenje, evidenciju i kontrolu svih površina u vlasništvu jedinica lokalne samouprave - Kragujevca, Batočine, Knića, Rekovca i Topole. Projekat se sprovodi od februara ove godine a u okviru desetodnevne obuke u Direkciji, po dva predstavnika iz svake jedinice lokalne samouprave, upoznaće se sa evidentiranjem svih površina u javnoj svojini i kontrolom njihovog upravljanja. “Ovim projektom se dobija izveštaj za obrasce koji idu u Direkciju za imovinu tako da se vrši praćenje, a na serveru Direkcije za urbanizam biće postavljena aplikacija kojom će biti to omogućeno“, rekla je Nataša Apostolović Matović. Kadrovi Direkcije su najstručniji da obave taj posao i zato je ona pored jedinica lokalne samouprave uključena u projekat.

Vrednost ove obuke sa softverskim licencama je 2,54 miliona dinara, a partnerima na projektu biće uručena i najsavremenija oprema u vidu računara i multifunkcionalnih uređaja za kopiranje, štampanje i skeniranje čija je vrednost preko dva miliona dinara.

Ukupna vrednost projekta je 198 hiljada evra, od čega je Delegacija EU u Srbiji obezbedila 163 hiljade evra a grad Kragujevac 35 hiljada kroz već postojeće resurse. Do kraja godine biće organizovana još jedna obuka iz oblasti popisa i registracije imovine za 25 predstavnika lokalnih samouprava koje učestvuju na projektu.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Obuka za efikasno upravljanje imovinom

Izvor: Šumadija Press, 19.Nov.2014

U programu projekta „Efikasno upravljanje imovinom - temelj lokalnog ekonomskog razvoja“ u Direkciji za urbanizam počela je desetodnevna obuka

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.