Država će izaći u susret radnicima Autosaobraćaja – potvrdila Vlada Srbije

Izvor: Kragujevac.rs, 21.Jan.2015, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država će izaći u susret radnicima Autosaobraćaja – potvrdila Vlada Srbije

Nezadovoljni neispunjenim obećanjima koje su dobili od pojedinih državnih funkcionera, stotinak radnika “Autosaobraćaja“ okupilo se jutros ispred zgrade Gradske uprave, tražeći da o svojim problemima razgovaraju sa gradonačelnikom Radomirom Nikolićem.

Radnici traže rešavanje statusa preuzeća, realizaciju socijalnog programa i deblokadu preostale imovine kako bi bar Autobuska stanica počela sa radom.

Gradonačelnik Nikolić zamolio je okupljene radnike da delegiraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << svoje predstavnike, pa je odmah održan sastanak kome je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Neboša Zdravković.

Radnici su podsetili u kakvoj se situaciji kolektiv nalazi, kao i da se zaposlenima duguje i po 25 plata. Nemamo više kome da se obratimo, bukvalno smo prepušteni sami sebi. Preduzeće je opterećeno brojnim obavezama, koje su milionske.

Grad u rešavanju problema koje ima “Autosaobraćaj“ nije pregovarač već samo posrednik koji treba da napravi vezu između zaposlenih i Vlade Srbije - kazao je nakon sastanka, okupljenim radnicima, gradonačelnik Radomir Nikolić. Radnici su potpuno u pravu.

Tačno je da država nije uspela da nađe strateškog partnera za firmu koju je prethodni gradonačelnik Veroljub Stevanović sa svojim saradnicima uspeo potpuno da uništi.

Država će, istakao je Nikolić, izaći u susret iako postoji očigledan propust od strane preduzeća u ovom trenutku. Naime, kako se čulo na sastanku, zbog neažurnosti direktora dokumentacija za socijalni program nije dostavljena u predviđenom roku. Sprovešće se socijalni program za sve koji su se dobrovoljno prijavili. Deo odgovornosti za trenutno stanje u preduzeću snose i sami radnici koji su utuživali firmu, pa su na osnovu njihovih pravosnažnih presuda popisivana sredstva i prodati autobusi putem javne prodaje kako bi se namirile zaostale plate.

Država će apsolutno izaći u susret, imamo potvrdu iz Vlade Srbije za sve zahteve koji radnici imaju. Što se tiče rokova, koji su zanimali i radnike i medije, Nikolić je rekao, da tu nema nikakvih izuzetaka za radnike “Autosaobraćaja“, nego će ući u proceduru kada i svi ostali.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Protest radnika "Autosaobraćaja"

Izvor: RTS, 21.Jan.2015

Stotinak radnika "Autosaobraćaja" protestovalo je jutros ispred zgrade Gradske uprave, tražeći od nadležnih rešavanje statusa preuzeća, realizaciju socijalnog programa i deblokadu preostale imovine kako bi proradila Autobuska stanica u Kragujevcu. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.