Izvor: Radio Dunav, 24.Apr.2017, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“DEMOKRATIJA” ZIJAHA A. SOKOLOVIĆA SINOĆ DIGLA APATINCE NA NOGE-GLUMCE VRAĆALI TRI PUTA NA BIS

Sinoć se dogodilo nešto neverovatno, predstava Zijaha A. Sokolovića “Demokratija”, “digla je Apatince na noge”. Doslovno.
Predstava je odigrana u Velikoj sali apatinskog Kulturnog centra, pred velikim brojem gledalaca. Prvih petnaestak minuta “Demokratije” u sali skoro pa muk. Kako je predstava odmicala tako su se i naši sugrađani opuštali i sve više unosili u odličnu glumu velikana Zijaha A. Sokolovića po čijem tekstu i u režiji je ova predstava i napravljena. Njegov >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << mladi kolega Dražen Šivak nije zaostajao za Zijahom. Zajedno su blistali na sceni. Razigrani, skoro pa razdragani, lagani u interpretaciji vrlo ozbiljne teme, na jedinstven način uveli su gledaoce u priču. Citati poznatih dramskih dela u istoriji Od Antičke Grčke pa sve do nekih današnjih primera ostavili su bez daha naše sugrađane koji su tri puta na bis vraćali glumce posle završetka predstave na scenu.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.