Top 5: Informacije koje ne treba da postavljate na društvenim mrežema!

Izvor: Svet, 23.Avg.2014, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Top 5: Informacije koje ne treba da postavljate na društvenim mrežema!

Zbog sopstvene sigurnosti i sigurnosti vaše porodice, neke informacije nikada ne smete postaviti na društvenim mrežama. Nikada ne možete biti u potpunosti sigurni ko sve može videti vaše podatke na Fejsbuku i zato budite na oprezu.
Predstavljamo vam pet osnovnih pravila koja bi trebalo da imate na umu kada koristite društvene mreže:
Pun datum rođenja
Kada navedete tačan datum rođenja, kradljivcima identiteta dajete jednu od najvažnijih informacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << koju mogu da iskoriste za prevaru. Najbolje je da potpuno izostavite datum rođenja ili barem godinu.
Status veze
Bilo bi najbolje da informaciju o tome jeste li u vezi ili ne zadržite za sebe.
Trenutna lokacija
Mnogi ljudi vole da se taguju kako bi prijateljima pokazali gde se tačno nalaze. Problem je u tome što ste se tako baš svima otkrili da ste na primer na odmoru ili da niste u svojoj kući. Ako ste slučajno otkrili i koliko će trajati vaš put, postajete laka meta za lopove.
Ne objavljujte da ste sami kod kuće
Vrlo je važno da roditelji upozore decu kako ne smeju u svojim statusima pisati da su sami kod kuće i bez nadzora. Uglavnom mislimo kako samo naši prijatelji mogu da pročitaju naše statuse, ali nikada ne znate ko je možda hakovao profil vaših prijatelja i tako dobio pristup vašim informacijama.
Ne objavljujte tagovane fotografije dece
Puno roditelja na Fejsbuku u tagovima na fotkama objavljuje puna imena svoje dece, a zatim na fotkama taguju rodbinu ili prijatelje. To je način na koji predatorima možete dati važne informacije o svom detetu koje bi mogli da iskoriste da dođu do njih. Ako objavljujete fotke svoje dece, nemojte uz njih i informacije.
Izvor: Indeks
Foto: Ilustracija
 

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.