Tipovi prijatelja koje svi imamo na Fejsbuku!

Izvor: Press, 25.Okt.2014, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tipovi prijatelja koje svi imamo na Fejsbuku!

Neverovatno, ali istinito. Svi ih imamo na svom timeline-u!
Fantomski prijatelj
Ovu osobu znate još iz davnih dana, ali poslednjih godina ona je doslovno postala fantom. Ne možete zaključiti ništa o životu te osobe, vidite da je jednom bila negde i fotkala profilnu sliku, vidite hrpu rođendanskih poruka na zidu unazad 5 godina i to je to. Nikakvih slika, sadržaja, objava. Ničega.
Super >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << uspešna koleginica sa faksa
Ovu osobu znate sa fakulteta i u poređenju sa njenim životom, vaš se čini totalno mizeran. Fakultet je završila u roku, profilne slike pokazuju raskošne destinacije koje je posetila, redovno objavljuje slike iz brojnih finih restorana, sa izleta i nezaboravnih zabava. Nije vam jasno kako nekome život može biti toliko lep.
Žena za koju nemate pojma ko je, iako ste godinama prijatelji na Fejsbuku
Ne znate ni kada, ni kako, ni zašto ste postali prijatelji sa njom. Ne znate uopšte ko je ona. Nemate zajedničkih prijatelja, a ni interesa. Možda ste jednostavno nekako slučajno postale prijateljice na Fejsbuku...
Super ažurni član porodice
Nije uopšte bitno uži ili širi član. Iako je to najverojatnije neki dalji rođak ili ujak. I taman kad objavite neki pametan status kojim se ponosite, dolazi notifikacija svega par sekundi kasnije: “Bravo! Izrasla si u divnu devojku. Pozdravi kod kuće."
Drama queen
Ove osobe bombarduju statusima koji su redovno hiper dramatični. Često u svojim ispadima koriste “onaj trenutak kad” i najbanalnijim situacijama pridaju značaj bačene atomske bombe. Obično uslede pitanja u komentarima o tome što se dogodilo i status neočekivano ima hrpu lajkova. 
Prijatelj reporter
Ova vas osoba redovno izveštava o svim bitnijim i manje bitnim događanjima u životu, iako se niste videli već godinama. Zapravo kad bolje razmislite, nikad ni niste bili naročito bliski, ali svejedno znate manje više sve o životu te osobe.
Spam prijatelj
Ova osoba deli isključivo slike i video klipove sa stranica za koje niste ni znali da postoje. I radi to jako često. Ne mora se ni spominjati da velika većina objava spada u tipične navlakuše za koje mislite da će vam otkriti nešto bitnije od tajne večne mladosti. A kad tamo...
Moćni par
Njih dvoje redovito lajkuju jedno drugom statuse čim se objave, slikaju se i uredno taguju na slikama, ostavljaju jedno drugome poruke na zidu da ih svi vide i redovno izveštavaju o svojim super romantičnim dogodovštinama. Čovek bi im i pozavideo kad ne bi bio siguran da je sve toliko fejk... 
Candy Crush fanatik
I ne samo Candy Crush. Tu spadaju i Candy Crush, i Mafia Wars i Farmville, i sve ostale blagodati Facebook igrica koje vas teraju da Facebook prijatelje molite za živote, bodove i koje kakve ostale gluposti. Na izrazito nezadovoljstvo svih vaših prijatelja.

Prijatelj sa čudnom stranicom
Ova osoba je kreirala Facebook stranicu kako bi reklamirala svoj 'posao' koji je blago rečeno čudan. Ili jednostavno u tom 'poslu' i nisu toliko talentovani koliko misle da jesu. I drage volje biste poklonili taj jedan lajk, ali malo vam je glupo što će svi ostali videti da ste lajkovali neku takvu notornu glupost.
Beba koja je pruzela profil
Otkako se vaša prijateljica porodila, imate osećaj da je nestala s lica zemlje, jer sve što vidite na njenom profilu su slike bebe, i još malo slika bebe, i onda još malo slika bebe. Tu je beba kako se smeši. Tu je beba kako gleda u prazno. Tu je beba otkrila da može prebaciti noge preko glave...
Facebook ratnik
Ova osoba uvek nađe razlog za prepucavanje, pametovanje i svađanje. Što god neko objavio, ova osoba zauzima suprotno mišljenje, bila u pitanju neka trivijalnost ili ozbiljno društveno pitanje.
Ekspresni lajker
Ova osoba lajkuje sve što objavite i to uglavnom u svega nekoliko sekundi ili minuta od objave. Imate osećaj da je 24 sata dnevno online i neverovatno vam je kako apsolutno ništa ne može da mu promakne

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.