Stranka Merkelove povukla rivala zbog lajka na Fejsbuku

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Okt.2016, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stranka Merkelove povukla rivala zbog "lajka" na Fejsbuku

Stranka nemačke kancelarke Angele Merkel, CDU, povukla je svog kandidata za ministra u jednoj saveznoj državi nakon što je on navodno "lajkovao" Fejsbuk stranicu jedne anti-imigracione stranke.

CDU je planirala da njihov član i državni tužilac Saša Ot bude imenovan za novog ministra pravde u vladi savezne države Meklenburg-Zapadna Pomeranija, prenela je agencija AP.

Regionalni lider CDU >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Lorenc Kafijer je, međutim, danas objavio da je Ot zamenjen drugim kandidatom "zbog svojeg nepažljivog ponašanja na društvenim mrežama".

Dnevni list "Šveriner Folkscajtung" je objavio da je Ot "lajkovao" Fejsbuk stranu nacionalističke stranke "Alternativa za Nemačku", koja se protivi politici "otvorenih vrata" prema izbeglicama i oštro kritikuje kancelarku.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kandidatu Merkelove "došao glave" lajk na Fejsbuku

Izvor: B92, 22.Okt.2016

Stranka nemačke kancelarke Angele Merkel CDU povukla je kandidata za ministra nakon što je on navodno "lajkovao" Fejsbuk stranicu anti-imigracione stranke...CDU je planirala da njihov član i državni tužilac Saša Ot bude imenovan za novog ministra pravde u vladi savezne države Meklenburg-Zapadna...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.