Miodrag (56) i Miroslava (67) su prvi put stali na ludi kamen u staračkom domu: Ovako su im danas čestitali Mladence! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 22.Mar.2017, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miodrag (56) i Miroslava (67) su prvi put stali na ludi kamen u staračkom domu: Ovako su im danas čestitali Mladence! (FOTO)

Reč je o stanarima koji su se u domu upoznali, a onda i venčali 19. oktobra prošle godine.

Foto: Telegraf

Oboma je to prvi brak.

Svadbeno veselje napravio im je Gerontološki centar.

Oni su Miodrag Pantelić (56) i Miroslava Radosavljević (67). U domu su od 2013. godine. Već posle četiri meseca druženja shvatili su da ne žele da gube vreme i počeli život u zajedničkoj sobi.

Foto: >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Facebook/Gerontološki centar Kragujevac

- Oboje smo bili sami čitavog života, ja sam devojka, on momak, nismo nikada stali pred matičara. Možda je tako bilo suđeno, da nađemo jedno drugo u staračkom domu - rekla je Miroslava na dan venčanja.

Mladoženja je tada objasnio da su samo shvatili da su složni, kao jedno biće, „pa onda i treba da živimo kao jedno biće“.

Foto: Telegraf

Mladencima je Gerontološki centar, prvi put u ovom veku, organizovao i svadbeno veselje uz pomoć donatora i opštine.

Muzika se razlegala dvorištem doma, a mladenci su u bračne vode uplovili vozeći se u fijakeru. Organizator venčanja bila je Vesna Martinović, radno- okupacioni terapeut Gerontološkog centra Kragujevac. Kume su Mira Marjanović i Snežana Pavlović, socijalni radnici.

Foto: Telegraf

Zaposleni u Gerontološkom centru na svoje mladence mislili su i danas, na njihov dan.

- Onaj ko zaista žudi za ljubavlju iskreno je traži. Onaj ko je iskreno traži, sigurno je nalazi. Onaj ko je nađe, otkrio je izvor života. Ne želimo da vam se ostvare sve želje, jer onda više nećete želeti.... ni svi snovi, jer onda više nećete sanjati....Želim da vam se ostvari onoliko koliko je dovoljno da budete srećni...Srećni mladenci- dirljive su reči kojima su se Miodragu i Miroslavi obratile kume na Fejsbuk profilu ove institucije.

Nije izostao ni poklon, velika korpa sa voćem, slatkišima i kafom.

(M.Raca)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Miodrag (56) and Miroslava (67) tied a knot for the first time in nursing home: This is how they celebrated! (PHOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 23.Mar.2017, 12:53

They are residents who have met in the nursing home, and then married on 19. October of the last year. ..Foto: Telegraf..This is their first marriage. ..The wedding celebration was made by Gerontological Center...They are Miodrag Pantelic (56) and Miroslava Radosavljevic (67). They have been in the...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.