Facebook opet ima problema sa privatnošću

Izvor: ItRešenja.com, 11.Dec.2016, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook opet ima problema sa privatnošću

Teško da može proći mesec dana, a da se ne objave neki problemi vezani za Facebook i privatnost njegovih korisnika. Najnoviji skandal je vezan za upotrebu ove društvene mreže u Kini.

Kao što verovatno znate, Facebook je trenutno zabranjen u Kini. Kako to predstavlja prevelik gubitak prihoda od reklama, Zukerberg na sve načine pokušava da se dodvori kineskim vlastima.

Najnovija informacija kaže da >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << će Facebook kreirati poseban softver koji će omogućiti državnimn organima Kine da nadgledaju i cenzurišu postove svojih građana. Na ovaj način bi Facebook postao dostupan u ovoj državi.

Iako se navodi kako postovi neće biti brisani, već će se moći menjati njihova vidljivost, postavlja se pitanje šta će sprečiti Facebook da to isto uradi i za druge zemlje. Ili čak i za sopstvene potrebe.

Ovo je još jedna dobra prilika da vas upozorimo na potrebu za pažljivim korišćenjem društvenih mreža. Teško je i približno pretpostaviti šta će se desiti sa informacijama koje tamo objavljujete.

Izvor: IT Vesti

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.