Želite da sačuvate zdravlje? Nikada nemojte podgrevati ove namirnice

Izvor: Svet, 27.Sep.2016, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Želite da sačuvate zdravlje? Nikada nemojte podgrevati ove namirnice

Potpuno ustaljena praksa u kuhinji jeste podgrevanje namirnica, kako se hrana ne bi bespotrebno bacala, a i kako bi uštedeli na vremenu i dodatnoj pripremi drugog obroka. Ipak, treba biti oprezan prilikom podgrevanja – neke namirnice tada gube hranljivu vrednost, ali i postaju toksične!
Foto: Guliver/Getty images Znamo da ponekad podgrevanje deluje kao najlakša opcija, posebno ako imate mikrotalasnu, ali kada su određene namirnice u pitanju, jednostavno ovu naviku morate da zaboravite. >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << Umesto što ih konzumirate podgrejane, bolje je da jednostavno pojedete sendvič ili nešto iz obližnje pekare – nanećete manje štete svom organizmu.
Svaki put prilikom zagrevanje hrane, dolazi do drugačije hemijske reakcije, a nije podgrevanje jedino što utiče na kvalitet i hranljivost namrinica, već i to koliko su dugo stajale u frižideru i da li ste ih ispravo čuvali.
Bilo kako bilo, ovo je kratka lista namirnica koje zaista nikada ne biste smeli da konzumirate podgrejane.
Spanać
Spanać je jedino dobro jesti odmah nakon priprema. Naime, on sadrži dosta nitrata koji se zagrevanjem transformišu u nitrite, a oni su poznati kao kancerogeni za ljudski organizam. Slično važi i za ostalo zeleno lisnato povrće.
Foto: Guliver/Getty images Pročitajte i… Najjednostavniji način za mršavljenje preporučuje se svima. Isprobajte ga već danas!

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Želite da sačuvate zdravlje? Nikada nemojte podgrevati ove namirnice

Izvor: Scandal.rs, 27.Sep.2016

Znamo da ponekad podgrevanje deluje kao najlakša opcija, posebno ako imate mikrotalasnu, ali kada su određene namirnice u pitanju, jednostavno ovu naviku morate da zaboravite. Umesto što ih konzumirate podgrejane, bolje je da jednostavno pojedete sendvič ili nešto iz obližnje pekare – nanećete...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.