Izvor: Svet, 27.Sep.2016, 12:15 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Želite da sačuvate zdravlje? Nikada nemojte podgrevati ove namirnice
Potpuno ustaljena praksa u kuhinji jeste podgrevanje namirnica, kako se hrana ne bi bespotrebno bacala, a i kako bi uštedeli na vremenu i dodatnoj pripremi drugog obroka. Ipak, treba biti oprezan prilikom podgrevanja – neke namirnice tada gube hranljivu vrednost, ali i postaju toksične!
Foto: Guliver/Getty images
Znamo da ponekad podgrevanje deluje kao najlakša opcija, posebno ako imate mikrotalasnu, ali kada su određene namirnice u pitanju, jednostavno ovu naviku morate da zaboravite. >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << Umesto što ih konzumirate podgrejane, bolje je da jednostavno pojedete sendvič ili nešto iz obližnje pekare – nanećete manje štete svom organizmu.
Svaki put prilikom zagrevanje hrane, dolazi do drugačije hemijske reakcije, a nije podgrevanje jedino što utiče na kvalitet i hranljivost namrinica, već i to koliko su dugo stajale u frižideru i da li ste ih ispravo čuvali.
Bilo kako bilo, ovo je kratka lista namirnica koje zaista nikada ne biste smeli da konzumirate podgrejane.
Spanać
Spanać je jedino dobro jesti odmah nakon priprema. Naime, on sadrži dosta nitrata koji se zagrevanjem transformišu u nitrite, a oni su poznati kao kancerogeni za ljudski organizam. Slično važi i za ostalo zeleno lisnato povrće.
Foto: Guliver/Getty images
Pročitajte i… Najjednostavniji način za mršavljenje preporučuje se svima. Isprobajte ga već danas!
Želite da sačuvate zdravlje? Nikada nemojte podgrevati ove namirnice
Izvor: Scandal.rs, 27.Sep.2016
Znamo da ponekad podgrevanje deluje kao najlakša opcija, posebno ako imate mikrotalasnu, ali kada su određene namirnice u pitanju, jednostavno ovu naviku morate da zaboravite. Umesto što ih konzumirate podgrejane, bolje je da jednostavno pojedete sendvič ili nešto iz obližnje pekare – nanećete...