Zabranjena ljubav za sladokusce

Izvor: Vesti-online.com, 06.Okt.2015, 01:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zabranjena ljubav" za sladokusce

Posle tri godine pauze Saša Matić (37) objavio je svoj novi, šesti po redu album pod imenom "Zabranjena ljubav". Nove pesme prvo su objavljene na Matićevom Ju tjub kanalu, a ovih dana album će biti i u muzičkim prodavnicama. Na novom CD nalazi se 10 pesama, a album prate i dva visokobudžetna spota koje je Matić snimio za numere "Zabranjena ljubav" i "Sto svirača", kao i osam video-zapisa.

- Pesme su rađene skoro tri godine, a na njemu se kao autori pojavljuju Marina Tucaković, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Jelena Trifunović, Dragan Brajović Braja, Sale Mare, Mlađan Dinkić, Blizanci, Peđa Medenica i mnogi drugi. Svaki autor dao je poseban pečat albumu "Zabranjena ljubav" koji će zasigurno zadovoljiti najrazličitije muzičke ukuse.

U današnje vreme kada je i na globalnoj muzičkoj sceni prisutna fuzija različitih i ne samo modernih zvukova, teško je čak i definisati muzičke žanrove, pa se ni ja ne bih usudio da ocenim kom pravcu pripada naš konačan proizvod, ali jedino je važno šta će reći publika - kaže Saša Matić koji na albumu kao poklon ima i bonus pesme: duetsku numeru sa Severinom Vučković "More tuge", kao i pesmu "Zver" koju je snimio sa ženskim bendom Ministarke, te veliki regionalni hit "Nađi novu ljubav".

S obzirom na to da vredno radi i da je svaki dan u drugom gradu, Matiću neće teško pasti što odmah kreće sa promocijom novih pesama po zemlji, regionu i dijaspori, a zatim slede i veliki koncerti na kojima će uz živo izvođenje pesama do izražaja doći rapsodija različitih ritmova i instrumentalnih bravura koje karakterišu novi CD. To će itekako obradovati njegove fanove, s obzirom da je pevač omiljen gde god da se pojavi.

- Temeljni rad na albumu rezultirao je fantastičnim CD-om koji je vredelo čekati. Svoj sud će naravno dati publika pa s radošću iščekujem prve reakcije - kaže Matić, koga izuzetno vole i poštuju i kolege. Za njegove koncerte, bez obzira da li nastupa u regionu ili dijaspori, uvek se traži karta više. Izuzetnu popularnost doživeo je u Hrvatskoj, što je retkost za pevače koji dolaze iz Srbije.

Muzički i pevački zanat ispekao je po beogradskim kafanama još kao srednjoškolac. I danas pamti očev šamar zbog bekstva sa časova klavira, ali se ne kaje što nije upisao Muzičku akademiju.

Vatreno krštenje imao je u restoranu Tržnica na Banovom brdu kada je zapevao "Zajdi, zajdi", nakon čega je poželeo da zagrli oduševljene goste. Specifičnim glasom, ali i harizmom brzo je osvojio publiku, a njegove pesme "Maskara", "Kad ljubav zakasni", "Neke ptice nikad ne polete", "Poklonite mi nju za rođendan" su postale hitovi.

- Pevao sam i svirao i profesorima, i lekarima... Svi su uživali u mojim pesmama. Ni '90-ih, ratnih godina, ne pamtim nijedan ružan događaj. Nikada mi motiv u životu nije bio novac, presrećan sam što sam uspeo da dotaknem zvezde.

- Nikada se nisam pokajao što sam se okrenuo živoj svirci po restoranima i što nisam stekao fakultetsku diplomu. Iako je mojim roditeljima bilo žao što nisam nastavio školovanje, uvek sam imao njihovu beskrajnu podršku. Uostalom, prvu klavijaturu sam dobio od oca. Stvarno sam bio muzički fanatik. Sećam se kad me je Džej Ramadanovski nagovarao da snimim ploču, zvala me i Ana Bekuta da nastupamo zajedno. Ipak, vrhunac moje sreće je bio kada me je pohvalio Šaban Šaulić, koji mi je u jednu ruku bio idol - rekao je svojevremeno Matić.

Posle prvog snimljenog albuma, Saša je održao spektakularni koncert u Domu sindikata u Beogradu. U prepunoj sali svi su pevali njegove pesme.

- Mislio sam da je to za mene ipak bilo prerano. Nekako sam bio skeptičan. Međutim, svi su me ubeđivali da treba to da uradim. Oduševljeni idejom, najzad su ubedili i mene. Koncert je održan 4. juna 2001. godine i bilo je predivno. Iako je album izašao 15. marta, publika je već znala sve moje pesme.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.