ŽELJKO VASIĆ: Pravim samo kvalitetnu muziku, nikad neću podleći uticajima

Izvor: Kurir, 05.Maj.2015, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽELJKO VASIĆ: Pravim samo kvalitetnu muziku, nikad neću podleći uticajima

U spotu "Lako je umreti" učestvuje i pevačev sin, Andreja, koji se našao u ulozi dobošara

Željko Vasić predstavio je danas spot za pesmu "Lako je umreti".

Konferencija, specijalno organizovana za "sedmu silu", protekla je u prijatnoj atmosferi, a pevač se potrudio da postoji što više interakcije između njega i novinara, pa je tako strpljivo odgovarao na sva pitanja.

Spot za pesmu "Lako je umreti" urađen je u dve verzije - mračniju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i kako je Željko rekao "vedriju" verziju. Spot je režirao Goran Đukanović, a pesmu potpisuje autor Novica Bojić sa kojim je Željko sarađivao na albumu "Samo moja". Aranžan je uradio Željko, kao i sve pesme koje će se naći na novom albumu "Nema dalje".

U spotu učestvuje i pevačev sin, Andreja, koji se našao u ulozi dobošara. Andreji je ovo inače treće pojavljivanje u tatinim spotovima, a Željko smatra da će biti dobar glumac.

"Potrudio sam se da sve bude savršeno izvedeno. U spot je uloženo dosta novca, ali ja volim da ono što radim bude maksimalno dobro", rekao je Željko na konferenciji.

Na pitanje da li se poistovećuje sa tekstovima koje dobije od drugih autora, Željko je odgovorio da mora da se "poveže" sa pesmom, inače je neće "doneti" na pravi način.

"Pesma koju je Toše snimio "Sve je ovo premalo za kraj" je bila namenjena meni. Numera je prelepa, ali uopšte ne žalim što ju je on otpevao i što je ja nisam snimio", objasnio je Vasić.

"Ova pesma je bila nuđena pre nekoliko godina mnogim pevačima, ali oni nisu imali sluha da prepoznaju njenu vrednost, što me danas neizmerno raduje pošto je ona jedna od odabranih u koju jako verujem i siguran sam da će naći put do slušalaca'", smatra Željko.

Takođe, pričao je o stanju u muzici u Srbiji. "Oduvek sam pravio kvalitetnu muziku, jer smatram da ne bi trebalo ići ispod nekog standarda. Sve češće čujem da se u pesmama spominje i promoviše alkohol, što je nedopustivo", rekao je pevač i dodao da inače voli kafanu i stare narodne pesme, kao i da većinu slavlja pravi u kafanama.

Premijera spota za pesmu "Lako je umreti" biće u petak na Željkovom oficijelnom kanalu.

(M.B.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.