Ulica u Kikindi proglašena za jednu od 50 najlepših na svetu!

Izvor: Svet, 28.Jan.2015, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulica u Kikindi proglašena za jednu od 50 najlepših na svetu!

Priča o 49 najlepših ulica pokrivenih cvećem i drvećem obilazi svet putem društvenih mreža. Prestižni sajt Arhitektura i dizajn (www.architecturendesign.net) koji ima preko 12 miliona pregleda nedeljno, ulicu Generala Drapšina iz Kikinde uvrstio je u ovu jedinstvenu listu.
Kada gosti i turisti dođu u Kikindu, obilaze trg i značajne institucije diveći se starim građevinama, oni srećniji Starom Jezeru i Suvači. Malo ko pak dobije priliku da osim što iz pravca autobuske stanice >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << “preseče” ulicu drvoreda, vidi nešto što je pomenuti sajt stavio na čak 22. mesto na listi očaravajućih ulica.
Za razliku od ostalih ulica predstavljenih na ovoj listi koje su iz egzotičnog Brazila, mediteranske Grčke i Italije, dalekog Japana i Zimbabvea, očekivano Sjedinjenih Američkih Država, ulica Generala Drapšina (i onaj deo koji se zove Braće Tatića), jedna je od retkih na listi koja reprezentuje naše podneblje, pa se čini da je naziv pored slike “Kikinda, Serbia” predstavilo ovaj grad u svetu kao primamljivu turističku destinaciju.
Pored lepote i romantičnosti, na sajtu se kaže još i da su ulice nadkrovljene drvećem ili cvećem odlično rešenje za pitanja zaštite životne sredine, da podstiču zdrave stilove života kroz šetnje ili vožnju biciklom.
Izvor i foto: kikinda-kikinda.blogspot.com

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.