U susret konferenciji “Food Talk 2014″! Aleksandar Filipović: Kuvanje nas je održalo tokom kriznih vremena!

Izvor: Svet, 24.Avg.2014, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U susret konferenciji “Food Talk 2014″! Aleksandar Filipović: Kuvanje nas je održalo tokom kriznih vremena!

Druga “Food Talk” konferencija održaće se za manje od dve nedelje, 5. septembra, na Salašu 137, a tog dana hrana će „govoriti“ onako kako samo ona ume. Na konferenciji će prisustvovati mnogobrojni ljudi čije su profesionalne karijere usmerene ka hrani i od nje zavise, ali i svi oni koji dobru hranu vole i u njoj znajuda uživaju.
Aleksandar Filipović, urednik i voditelj emisije “Tabloid”, biće moderator panela “Kuvam i živce čuvam”. Čekajući 5. septembar, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << priseća se prošlog Food Talk-a i razmišlja o budućem:
- Zahvaljujući prestižnoj konferenciji Food Talk imao sam privilegiju da, prošle godine, razgovaram sa sjajnim Oliverom Mlakarom i Stevom Karapandžom. Znajući kakav je hedonista Robert Čoban i da je “Color press grupa” poznata po fenomenalnim radnim ručkovima i fruštucima, siguran sam da će dan na Salašu 137 biti prava poslastica - kaže on i dodaje:
-Biće mi zanimljivo da vodim panel sa poznatim ličnostima, čije kulinarsko umeće nije toliko transparentno. Zahvaljujući tome što niko od njih nema etiketu proverenog medijskog kulinara, biću u prilici da ih predstavim na potpuno nov način, da im postavim pitanje koje nisu bezbroj puta čuli… Panel je kao kuvanje dobrog ručka – zavisi od mašte i dinamičnosti moderatora i učesnika, a ja se već sad spremam da taj naš “ručak” bude za pamćenje.
Jako mi se dopada lajt motiv “Kuvam i živce čuvam”. U Srbiji, u kojoj je dobra vest retkost, u zemlji čiji su stanovnici umorni od negativne energije, šansu da dan počinjemo i završavamo osmehom dobićemo samo ako (ponovo) spoznamo umeće življenja. Ono nas je održalo u vreme hiperinflacije, bombardovanja, surove tranzicije… Mnogo toga nam se dešavalo, ali je ručak uvek bio tu, na stolu, plus neki desert - priča Aleksandar a potom za kraj ističe:
- Mene kuvanje smiruje… Pustim neki šlager, seckam šargarepu, meso, praziluk, beli luk… i na najlepši mogući način se udaljim od načina života, koji nam je nemetnut kao elementarna nepogoda. Kad smo već kod ručka, a po rasporedu je ovaj moj panel baš posle njega, pitam se – šta će nam poslužiti?
Prošle godine o gastro-temama razgovarale su legende poput Olivera Mlakara, Steve Karapandže Đorđe Balaševića (kako je bilo možete pogledati OVDE, a sve panele sa prve konferencije možete pregledati OVDE), vinari iz celog regiona, vlasnici restorana i mnogi drugi. Za ovu godinu spremljen je još zanimljiviji program.
Nakon završenih panela gosti konferencije opustiće se uz koncert Zvonka Bogdana i vrhunska vina koja nose ime ovog maga panonske muzike.
Budući da je broj mesta za učesnike konferencije ograničen – svi zainteresovani treba što pre da prijave svoje učešće. Način prijave i detaljan program možete pogledati OVDE.
Autor: Life Content

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Food Talk 2014. održava se 5. septembra

Izvor: B92, 25.Avg.2014, 13:18

Ostalo je još samo dve nedelje do velike regionalne konferencije o hrani Food Talk 2014. koja će se u petak 5. septembra održati na Salašu 137 pored Novog Sada...Pored zanimljivih panela i prezentacija, učesnici će biti u prilici da probaju najzanimljivije delikatese vrsnih kuvara kakva je zvezda...

Nastavak na B92...

U susret konferenciji “Food Talk 2014″! Vesna de Vinča: GMO hrana je izuzetno opasna, a o njoj se malo toga zna!

Izvor: Svet, 25.Avg.2014

 . Druga “Food Talk” konferencija održaće se za manje od dve nedelje, 5. septembra, na Salašu 137, a tog dana hrana će „govoriti“ onako kako samo ona ume. Na konferenciji će prisustvovati mnogobrojni ljudi čije su profesionalne karijere usmerene ka hrani i od nje zavise, ali i svi oni...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.