Svetski dan kratkog filma: Manifestacija “Najkraći dan” u 11 gradova Srbije

Izvor: Svet, 21.Dec.2014, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski dan kratkog filma: Manifestacija “Najkraći dan” u 11 gradova Srbije

Jednodnevna manifestacija “Najkraći dan” povodom Svetskog dana kratkog filma biće održana danas u 11 gradova u Srbiji.
Manifestacija se održava 21. decembra, na najkraći dan u godini, koji je zbog svoje simbolike proglašen za Svetski dan kratkometražnog filma, te se kao takav obeležava širom Evrope i sveta u cilju afirmacije ove filmske forme.
U pitanju je manifestacija posvećena kratkometražnom filmu koju “Filmkultura” organizuje u saradnji ustanovama kulture – partnerima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << a uz podršku Ministrstva kulture i informisanja, Filmskog centra Srbije, Sekretarijata za kulturu Grada Beograda i Doma omladine Beograda.
Celodnevni program u DOB-u obuhvatiće filmsku radionica za srednjoškolce (koju vodi reditelj Stefan Arsenijević), obrazovni program u obliku kreativne filmske radionice za niže osnovce, projekcije domaćih kratkometražnih filmova, selekciju filmova sa konkursa “Najkraći dan”, tribinu na temu angažovanog filma, kao i selekciju nemačkih kratkometražnih filmova po izboru Gete Instituta.
Najbolji filmovi održanog konkursa na temu najkraćeg dana u godini takođe će biti prikazani u DOB-u, a pobednika, koga će odabrati publika, očekuje nagrada fotoaparat Canon IXUS 135.
Pored Beograda (Dom omladine Beograda, Dvorana kulturnog centra Beograda), ovogodišnji “Najkraći dan” biće održan u još deset gradova, a to su: Šabac, Arilje, Gornji Milanovac, Novi Sad, Vrnjačka Banja, Leskovac, Niš, Negotin, Smederevo i Pančevo.
Izvor: Tanjug
Foto: Facebook

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.