Supruga Lenka je idealna za mene, i stara i mlada

Izvor: Svet, 19.Dec.2014, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Supruga Lenka je idealna za mene, i stara i mlada

U skladu sa svojim idealom, da nijedan čovek nikada ne sme prestati da mašta, legendarni glumac Rade Šerbedžija i u sedmoj deceniji ima entuzijazam za nove početke i nova životna poglavlja. Pošto je još osamdesetih osvojio pozorišnu i filmsku publiku širom bivše Jugoslavije, a potom osvario i niz odličnih holivudskih uloga, šarmantni umetnik nastavio je da istražuje nove sfere u svom poslu. Nedavno je sa sinom Danilom počeo da snima film “Оsvajanje Skoplja” u kome glumi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << ali je i koscenarista i koreditelj, što prvi put radi u životu. Sa izazovom se odlično nosi, a u odabranoj ekipi je i njegova kćerka Lucija. Slavni glumac je i na kćerku Ninu preneo ljubav prema “sedmoj umetnosti”, dok najmlađe Vanja i Milica neće krenuti stopama roditelja. Svu svoju decu uči da žive u trenutku, a takav pristup ima i njegova supruga Lenka, sa kojom se tokom više od dve decenije braka potpuno saživeo. Važan deo izražavanja ovog harizmatičnog glumca je i muzika, pa će tako i ove godine održati tradicionalne koncerte u Beogradu i Novom Sadu.
Rade ima još jednu veliku ljubav – muziku.
“Volim muziku, volim da je slušam i da pevam. Iako znam da nisam neki vrhunski pevač, i dalje pevam. Pevam svoje i pesme svojih prijatelja koje volim. Interpretiram na svoj način pesme i poeziju, i u tom žanru nisam usamljen. Bilo je mnogo slučajeva u svetu da poznati glumci pevaju. I ja sam jedan od njih.”
On je vrlo zadovoljan tima kako napreduje snimanje filma “Oslobođenje Skoplja”?
“Služi nas vreme, što je u našem poslu veoma važno. Imamo sjajnu filmsku ekipu i božanski talentovanog dečaka Davida, koji ima jedanaest godina, a glumi kao Marlon Brando. Odnosno, ne glumi, nego živi neki svoj zamišljeni život pred kamerama.”
Za svoju suprugu Lenku, mlađu od njega dve decenije, kaže da je idealna za njega.
“Rekao bih da je Lenka toliko mlađa i toliko starija od mene. Ona je sam život. Zapravo, čini mi se da je idealno stara i mlada za mene.”
Kompletan intervju možete pročitati OVDE.
 
Intervju: Ivana Nikolić, Life Content
Foto: Life Content
 

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.