Šta treba da znate o maskama za lice

Izvor: Poznati.info, 19.Apr.2014, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta treba da znate o maskama za lice

Svaka žena ima svoje ritulae kojih se drži svaki dan, pa tako mnoge žene koriste razne proizvode za čišćenje lica, poput losiona i krema. Kao što mnoge od njih koriste losione tako žene ne mogu bez još jednog proizvoda, a to su maske za lice.

One su zaista postale važne i potrebne jer posle stavljanja pudera i rumenila važno je da na lice stavite masku koja će da koži pruži sve ono što joj treba. Make za lice imaju mnoge prednosti, a najvažnije je da pružaju zaštitu >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << koži od stavljanja teških pudera i druge kozmetike.

Da li znate sve šta treba o maskama za lice? Veoma je važno da znate šta stavljate na svoje lice i kako, jer ako pogrešite možete da napravite samo gore. Može da se desi da na kožu stavite masku koja u sebi ima sastojke koje vaša koža ne toleriše.

Važno je da se informišete koja ja maska najbolja za vaš tip kože jer postoje mnoge maske koje možete kupiti u prodavnicama ili napraviti sami kod kuće. Ako sami radite maske za lice dobro razmislite koje sastojke stavljate u masku.

Ako ste jedna od onih žena koja ima veoma osetljivu kožu važno je da pre nanošenja isprobate masku. Možete da ju stavite u maloj količini i pričekate reakciju. Ako ste primetili da nema iritacije onda slobodno možete da stavite masku preko celog lica.

Nije lice samo ono šta je važno. Ne smete da zaboravite na vrat na kojem se takođe mogu videti godine i bore. Masku možete da nanesete i na ovaj deo tela. Kada stavite masku na lice nemojte da čekate da se skroz osuši. Tako ćete teško da je skinete, a može se pojaviti i crvenilo.

Masku možete da stavite dva ili tri puta nedjeljno, ali ne više od toga. Svaka koža je drugačija i zbog toga zahteva poseban tretman. Neka vaša koža uvek bude lepa sa najboljim maskama za lice.

Autor: Sanja, Foto: Poznyako/Shuttertstock

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.