Požar izbio nakon svađe: Gorela zgrada na Novom Beogradu, troje povređeno!

Izvor: Svet, 25.Okt.2014, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar izbio nakon svađe: Gorela zgrada na Novom Beogradu, troje povređeno!

U požaru koji je oko 12 sati izbio na Novom Beogradu zapalio se stan na četvrtom spratu solitera, a uskoro se poširio na još tri stana. Tom prilikom je teško povređena studentkinja koja živi u iznajmljenom stanu na 7. spratu, a lakše su povređene jedna žena i jedno dete. Član vatrogasne brigade Beograd Slaviša Karadžić kaže da je požar brzo ugašen.
Kako je naveo Karadžić, cela vertikala solitera je bila puna dima i zgrada se još pretražuje u slučaju da je još >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << neko ostao u zgradi i nagutao se dima.
Portparol Hitne pomoći Nada Macura kazala je da su tri osobe prebačene u Toksikološki centar VMA, jer su se otrovale ugljen monoksidom, a jedna devojka je bila u težem stanju.
Pored toga, na licu mesta je pet ekipa Hitne pomoći, koje ispred zgrade daju kiseonik detetu od pet i po godina i njegovoj majci.

Prema njenim rečima, sada se pretražuju stanovi na petom, šestom i sedmom spratu za slučaj da u njima ima još ljudi koji imaju siptome trovanja, ali je problem što mnogi stanovi imaju blindirana vrata, pa u njih vatrogasci moraju da provaljuju.
Kako saznajemo, sve je počelo kada je vlasnica stana u kom je izbio požar u kuću primila beskućnika. Između njih dvoje je jutros došlo do svađe, nakon čega je beskućnik razbio staklo na ulaznim vratima u zgradu, a zatim i ogledalo u liftu.
Stanari su tada pozvali policiju, a 40 minuta nakon toga izbio je požar u stanu.
Vlasnica stana u kom je izbio požar nije bio kod kuće u trenutku nesreće, a kako saznajemo, nakon svađe je otišla u kladionicu
Požar je izbio u Ulici Jurija Gagarina, a na lice mesta je otišlo 20 vatrogasaca sa pet vozila.
“Poziv smo oprimili u 12.06. Naše ekipe su na terenu”, rekli su za “Blic” u Vatrogasnoj službi Beograd.
Član vatrogasne brigade Beograd Slaviša Karadžić kaže da je cela vertikala zgrade bila puna dima i zgrada se još pretražuje u slučaju da je neko ostao u zgradi i nagutao se dima.

Izvor: Blic
Foto: Twitter

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

BG: Četiri stana izgorela u požaru

Izvor: OkRadio.rs, 25.Okt.2014

U požaru koji je u subotu oko 12 sati izbio na Novom Beogradu zapalio se stan na četvrtom spratu solitera, a uskoro se poširio na još tri stana. Jedna devojka koja je živela na sedmom sparatu teže je otrovana dimom, a jedna žena i dete zadobili su lakše povrede disajnih organa.   Kako su...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.