Potraga za “minijem”: Nađena tri ukradena “kantrimena”, ne i onaj kojim je ubijen Luka

Izvor: Svet, 23.Avg.2014, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potraga za “minijem”: Nađena tri ukradena “kantrimena”, ne i onaj kojim je ubijen Luka

Tragajući za vozilom koje je usmrtilo Luku Jovanovića na Brankovom mostu, policija je pronašla tri ukradena kantrimena. Policija je zaplenila mini kantrimene za koje su ispostavilo se ukradeni u Austriji. Za automobilom kojim je izazvana nesreća Luke Jovanovića još se traga.
Pretresane su garaže, zaustavljan svaki automobil koji je bio sumnjiv, a ronioci Žandarmerije MUP Srbije pretražuju  i reku Savu nedaleko od Bariča.
Policija je zbog saznanja da >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << se radi o vozilu “mini moris”, model “kantrimen”, krenula sa proverama tih vozila, kao i sa privremenim oduzimanjem vozila koja liče, i koja bi mogla da dođu u obzir da su učestvovala u tome, kaže Borislav Kovačević iz Odeljenja za suzbijanje delikata na vozilima PU Beograd.
“Oduzeli smo četiri takva automobila, od ta četiri za tri smo utvrdili da su ukradena u inostranstvu… Ukradena su u Austriji i to u poslednjih mesec dana. Sva ova vozila imala su lažne papire, sa drugim brojem šasije, iako u samim vozilima broj šasije još nije prekucan. Sada se proverava da li su oni koji su vozila posedovali, takođe imali falsifikovana dokumenta. Najčešće i oni imaju falsifikovana dokumenta, osim samog vozila, i lična dokumenta – kao što su prijave boravišta ili radne vize. Nekada imaju falsifikovane lične karte”, napominje Kovačević.
Najviše kradenih automobila pronađenih u Srbiji dolazi iz Italije i Austrije, a najviše njih ima italijanska falsifikovana dokumenta, jer je provera tih papira najduža. U medijima se spekulisalo da i sporni kantrimen za kojim se traga ima lažne italijanske tablice. Ipak to je, kažu u policiji, samo pretpostavka koju je nemoguće potvrditi dok se ne nađe vozilo.
Izvor: Tanjug
 

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.