Poseta vili Obrenovića – Maja Gojković: Ovakav susret sa istorijom mora svakoga da emotivno potrese

Izvor: Svet, 05.Okt.2015, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poseta vili Obrenovića – Maja Gojković: Ovakav susret sa istorijom mora svakoga da emotivno potrese

U organizaciji Color Press Group, Narodne skupštine Republike Srbije i SO Smederevo održana je prezentacija lokalnih vinarija i specijaliteta u Vili “Zlatni breg” u Smederevu.
Poseta Smederevu je još jedna u nizu akcija kroz koje časopis “Jamie” i Color Press Grupa promovišu raznolikost srpske gastronomije i vinarstva različitih regija u Srbiji.
Diplomate, ambasadori, novinari i vinski znalci degustirali su vina šest lokalnih vinarija; >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << Janko, Jeremić, Dobrava, Vodnjanka, Ilić i Dionis. Gosti su posebnu pažnju poklonili obilasku prelepog imanja, vinograda i vile koja je bila vlasništvo dinastije Obrenović. Ambasador Crne Gore Branislav Mićunović, ambasador Alžira Abdelhamid Šebšub, državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Lukrecija Đeri i predstavnica Ambasade Norveške Ivana Stambolić uživali su u lokalnim vinima uz razgovor sa novinarima, vinarima i organizatorima skupa, predsednicom Narodne skupštine Republike Srbije Majom Gojković i predsednikom Color Press Grupe, Robertom Čobanom.
Maja Gojković je tom prilikom za naš portal rekla:
Osnovni utisak upravo je istorija koju ovaj letnji dvorac dinastije Obrenović sadrži i taj susret sa istorijom mora svakoga onako da prosto emotivno potrese i da pomisli kakvih sve ovde ima tajni u ovim prostorijama, u ovom predivnom vinogradu, na ovim terasama. To je onaj osnovni utisak. Drugi, zaista da Vlada Republike Srbije, kojoj pripada ovaj objekat, toliko pažnje posvećuje održavanju ovog letnjikovca.”
Šta je još rekla Maja Gojković, poslušajte u videu:

Pogledajte još i:
Predsednica Narodne skupštine, ambasadori, vinari i novinari u vili Obrenovića u Smederevu!

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poseta vili Obrenovića – Maja Gojković: Ovakav susret sa istorijom mora svakoga da emotivno potrese

Izvor: Scandal.rs, 05.Okt.2015

U organizaciji Color Press Group, Narodne skupštine Republike Srbije i SO Smederevo održana je prezentacija lokalnih vinarija i specijaliteta u Vili “Zlatni breg” u Smederevu...Poseta Smederevu je još jedna u nizu akcija kroz koje časopis “Jamie” i Color Press Grupa promovišu raznolikost...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.