Paviljon u Tvrđavi: Izložba Likovna kolonija “Sićevo 2014″

Izvor: Svet, 26.Nov.2014, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paviljon u Tvrđavi: Izložba Likovna kolonija “Sićevo 2014″

U izložbenom Paviljonu u Tvrđavi u utorak 25. novembra otvorena je izložba slika nastalih na Likovnoj koloniji “Sićevo 2014″.
Ovogodišnji saziv imao je retro karakter i okupio umetnike iz zemlje i inostransta koji su ranijih godina bili učesnici kolonije. Razlog je jubilej koji se obeležava ove godine – 50 godina neprekidnog trajanja Likovne kolonije “Sićevo”, koju je osnovala Nadežda Petrović davne 1905. godine.

Nestabilna situacija i ratovi uticali >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << su na česte prekide u radu, da bi od 1964. ovakva okupljanja umetnika postala tradicionalna manifestacija.
Na koloniji je do sada učestvovalo preko 400 umetnika iz zemlje i sveta i zahvaljujući tome Fond Galerije savremene likovne umetnosti Niš je obogaćen za oko hiljadu dela.
Izložba Likovna kolonija “Sićevo 2014″ biće otvorena do 10. decembra.
Autor ifoto: Life Content

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.